пʼятницю, 16 листопада 2018 р.

Неве Тірца – єдина жіноча в'язниця в Ізраїлі

Співробітники  Служби пробації Південного районного відділу   в клубі документального кіно з прав людини Docudays UA  Прометей бібліотеки на Шевченка  м. Кам'янське обговорювали фільм ізраїльського режисера Ліат Мер "Ув'язнені".




Події фільму відбуваються у жіночій в'язниці «Неве Тірца», що розташована у центральній частині Ізраїлю. У перкладі з івриту "Неве Тірце" означає "бажана".Тут відбувають покарання і місцеві трудівниці найдавнішої професії, і порушниці сімейних підвалин, що в Ізраїлі вважається тяжким злочином, і нелегалки, які пробралися в країну в надії заробити відомо як.

Очима трьох героїнь — іудейки, мусульманки і християнки — глядачі фільму спостерігатимуть дворічну історію взаємин співкамерниць, а також стосунків жінок і тюремної охорони.В межах крихітних камер досліджується етнічна різноманітність. Ці жінки відгороджені й закриті від суспільства, а також від самих себе. Міцні й водночас уразливі відносини між ув'язненими і персоналом тюрми, а також стосунки в'язнів між собою сповнені загальною недовірою і, разом з тим, взаємоповагою.




 

Наталя привела декілька прикладів  сухої статистики:населення Ізраїля складає 7 750 000, з них на даний час 25 000 осіб перебуває за гратами.Також за "гратами" працюють 8 400 співробітників Управління в'язниць.
За вбивство зараз відбувають покарання-858 осіб,
за грабіжництво-532 людини,
наркотики-1445,
згвалтування-1771 людина,
насильство в сім’ї- 2617,
майнові злочини-1803(цифри датовані 20/06/2011 роком).
У Тірце, яка розрахована на 229 місць сьогодні відбувають покарання 190 жінок.
На країну, де мешкають  близько 8 мільйонів людей-190 жінок, які перебувають за гратами. Є над чим поміркувати



Після перегляду фільму колектив бібліотеки на Шевченка виявив бажання передати частину вільного  книжкового фонду     Кам'янської виправної колонії №34 (начальник  І.Ю.Бодрова).

Ліат Мер – режисер документальних фільмів і сценарист. Закінчила Тель-Авівський університет, отримала диплом магістра мистецтв. У 2003 стала режисером ізраїльського «Каналу 8». Протягом двох з половиною років Ліат Мер знімала групу хасидських хлопчиків для фільму «Кіндерлах» (2007). Автор і режисер «Неве Тірца – єдина жіноча тюрма в Ізраїлі» – документального фільму.

Немає коментарів:

Дописати коментар