вівторок, 13 листопада 2018 р.

Нова літературна премія для початківців фантастів

На Вінниччині заснували нову літературну премію для початківців письменників імені відомого фантаста Ігоря Федорова.


Про це повідомив голова Вінницької обласної організації НСПУ Вадим Вітковський. "З пропозицією заснувати премію імені нашого земляка Ігоря Федорова для початківців фантастів виступили вінницькі письменники і мати Ігоря. У цьому жанрі в даний час працює дуже мало молодих літераторів, а як показав час, креативність наших авторів у світі цінується. Той же Ігор Федоров, скажімо, був сценаристом культового серіалу "X-Files". Ось, хочемо підтримати яскравих і талановитих письменників, які працюють в цьому жанрі ", - повідомив Вітковський.

За його словами, вперше переможців премії імені Ігоря Федорова назвуть у травні, напередодні річниці смерті письменника. Взяти участь в конкурсі на її отримання можуть молоді фантасти з усієї України. Надсилати свої роботи вони зможуть до 1 травня на електронну адресу Вінницької обласної організації НСПУ. Журі премії визначить двох переможців. Перша премія складе 5 тис. грн, друга - 3 тисячі.

Вінничани Ігор Федоров – відомий український письменник-фантаст, автор сценарію двох серій відомого американського серіалу «X-Files»(«Секретні матеріали»). За радянських часів організовував всесоюзні зльоти любителів фантастики «Віннікон». Автор збірки дитячих казок «Казки дивного лісу» і книги віршів «Кощуна». Переклав з англійської роман американської письменниці Джейн Йолен (Jane Yolen) «Карти смутку» (Cards of Grief).
Разом з друзями заснував вінницький клуб любителів фантастики "Лабораторія".
Останнім часом працював журналістом в багатьох вінницьких виданнях. Автор широковідомих статей про «Вервольф».


Немає коментарів:

Дописати коментар