пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

Школи зникнуть?

За прогнозами автора освітньої платформи Edu Future, засновника міжнародного ліцею «Гранд» Володимира Співаковського, школи в недалекому майбутньому замінить новий формат навчання: 


«Сьогодні виникає нова неймовірна, але дуже зрозуміла парадигма. Так само, як «ручна» праця вчителя вже не встигає навчати сотні мільйонів учнів, так і школи — це вже повна архаїка. Через 30–50 років такої інституції просто не буде. Існуватимуть освітні платформи (educational platforms) і їх буде небагато. 
Я виокремив шість запитань. Якщо відповіді на них знайдуться, то це й буде фундаментом глобальної освітньої реформи.

1. Навіщо вчитися?
2. Що має отримувати не лише учень чи студент як замовник послуги «освіта», а й усе суспільство?
3. Яка кінцева продукція системи освіти?
4. Чого нашим дітям треба навчатися? Де навчатися?
5. А як цього навчити? Які технології застосувати?
6. Як отримати більше знань за обмежений час? Скільки це коштує і хто за це має заплатити?

Чи не замислювались ви над тим, чому світлі голови сучасності геть не займаються питанням освіти? Саме їм потрібен молодий жвавий інтелект, нові ідеї. Але замість інвестувати в освіту, вони витрачають свої мільйони на медицину, благодійні проекти.

Те, що Ілон Маск організував школу для 25 дітей, з яких п’ятеро — його власні — не рахується! Cаме ті сфери, у які мільярдери вкладають кошти, сильно змінилися за останні десятиліття. А ось про освіту цього не скажеш — ця галузь не бачить мільярдних інвестицій. Для наочності розуміння: один голлівудський блокбастер коштує так само, як усі інвестиції у світі на модернізацію системи освіти.

Зараз Україна, через абсолютно унікальний потенціал людей, має всі можливості створити освітню платформу, яка буде не просто конкурувати, а й вийде на високий світовий рівень. Це стало б тим проривом у майбутнє, якого всі чекають».

https://osvitoria.mediaexperience/chotyry-vazhlyvi-trendy-osvity-majbutnogo/

Немає коментарів:

Дописати коментар