середу, 27 червня 2018 р.

Літня школа «Молодий бібліотечний лідер Дніпропетровщини – 2018»: особисті враження

Який він – бібліотечний лідер? Що саме робить цих людей такими? Які особистісні якості лідера, і чи дійсно ці якості даються комусь від природи?
  

Сьогодні, як ніколи, бібліотеки потребують молодих лідерів, які вміють працювати для інших, віддавати свій час, зусилля. І в цьому мати почуття власного росту, власного задоволення.
Літня школа «Молодий бібліотечний лідер Дніпропетровщини-2018» стала  платформою для навчання, співпраці та об’єднання молодих бібліотечних фахівців з різних міст і районів області. 


Зібралася команда сучасних і креативних бібліотекарів. Були серед нас  фахівці з інформаційних технологій і дизайнер, філолог і блогер, медична сестра і фінансист. За програмою школи учасники в інтерактивній формі оволодівали новими знаннями.  


4 дні  безперервного навчання та спілкування з однодумцями, обмін досвідом, тренінги від фахівців обласної наукової бібліотеки, історичні подорожі містом Дніпром та Криничанським районом, професійні зустрічі, майстер-класи. Програма школи була складена так, щоб бібліотекарі не стомлювалися вражатися. 


Ми навчалися бути лідерами, працювати в команді реалізувати свій творчий потенціал і можливість розробити власні ініціативи.


 Я зрозуміла, що лідерами не стають відразу. Навіть народжені з лідерськими задатками повинні працювати над собою, щоб підвищити свої шанси досягти високих результатів в якості людини, яка веде за собою команду. Щоб вийти на новий рівень,  слід розвивати такі якості, притаманні лідеру: бачення мети, здатність приймати рішення, прийняття ризику, мотивація інших, уміння створити команду, прагнення до самопізнання, робота над собою протягом усього життя.



Робота в командах допомогла розібратись як повинен себе вести справжній лідер:
·         Вислухайте іншого, перш ніж почнете говорити сама;
·         Використовуйте «чарівні» слова — «будь ласка» і «спасибі»;
·         Будучи цілеспрямованою, не забувайте допомагати й іншим;
·         Не скупіться на подяку за добре виконану роботу;
·         Спільно святкуйте всі перемоги, великі і малі;
·         Показуйте приклад у всьому;
·         Будьте готові взяти на себе відповідальність за погану роботу команди;
·         Зосередьтеся на головній меті.

P.S Дякую організатору школи Луньовій Ірині Євгенівні, фахівцям з ДОУНБ, всім учасникам. Ви всі неймовірно талановиті, креативні, круті. Я вже за вами сумую. Особлива вдячність колегам з Криничанської районної бібліотеки за гостинність. До зустрічі!


Враженнями ділилися завідувач відділу комплектування та обробки літератури  центральної міської бібліотеки ім.Т.Г.Шевченка м.Кам'янське Наталя Чуфещук. 
Дякую пані Наталя!

Немає коментарів:

Дописати коментар