вівторок, 26 червня 2018 р.

Галявина літературних розваг

Гра – найкращий спосіб заохотити  дитину до читання- впевнені бібліотекарі міської бібліотеки для дітей м.Кам'янське.



Саме на це спрямований авторський  проект бібліотекаря Людмили Ревко «Галявина літературних розваг».Час і місце обрано дуже вдало:вільний час, бо канікули, багато місця, бо територія  міського парку.  Програма включала різноманітні активності:еко-ігри, квести, настільні пізнавальні ігри, літературний кроссенс, справжнісенькі експеріменти, і звичайно ж, бібліопікнік. Але усе за чергою.

Командна еко – гра «Гайда по зелені знання» з використанням книги К.Міхаліциної та О.Були «Хто росте у парку».
Учасники за описом, а потім за малюнками рослин та їхніх плодів відшукували дерева у парку, розподіляли картки за назвами рослин на дерева, кущі та трави, згадували  назви квітів.


Літературний кроссенс «Ланцюжок книжок»
Дітям було запропоновано 12 українських народних казок, між якими потрібно встановити зв'язок через їхніх героїв.


Квест «Книжкові заморочки в маленькому лісочку»
Гра проходить в декілька етапів: від простого до складного. Кожній команді видається своя книга, до якої вони збирають її героїв.



Літературні перегони «Хто багато читає,той завжди перемагає»
Настільна гра з кубиком та фішками, яка передбачає просування учасника вперед за кожну правильну відповідь літературної вікторини. В ході гри діти згадують улюблені казки та їхніх героїв.




Бібліопікнік «Журнальне барбекю»-це знайомство з дитячими журналами, гра-вікторина за улюбленим журналом «Котэлло», а потім вільний час з розгадуванням ребусів, кросвордів тощо.




Час великих експериментів «Стань справжнім дослідником».
За книгою «Велика книга експериментів для школярів» та журналом «Смайлик» проводились разом з дітьми цікаві експерименти.


Награлися, намалювалися, набігалися, начиталися, заприятелювали один з одним і з бібліотекою. 160 дітям відкрився світ книги. 

Немає коментарів:

Дописати коментар