вівторок, 17 жовтня 2017 р.

День українського козацтва

Напередодні Дня українського козацтва та Дня захисника України в бібліотеці – філіалі № 5 пройшли заходи, присвячені цим святам.
Учням 3 – а та 3 – б класів СЗШ № 29 ми запропонували взяли участь в бібліотечному батлі «Гей ви, преславні козаченьки». Змагалися тільки хлопці, а дівчатка підтримували своїх однокласників веселими вигуками та дружніми оплесками.


Команди продемонстрували свої знання з історії українського козацтва в різноманітних конкурсах: «Заморочки із бочки» (витягнути із бочки листочки із запитаннями і дати відповідь), 


«Козацька кухня» (із переліку продуктів обрати ті, які необхідні для приготування найпопулярнішої на Січі страви –кулішу),


«Фотооко» (запам'ятати якомога більше слів, пов’язаних із козацтвом,  і  записати їх у порядку, поданому на плакаті), «Непохитна рука» (влучне кидання кілець), 


«Сильні духом» (хто перший надує повітряну кульку так, щоб вона лопнула). 



Треба було не тільки правильно відповідати на питання бібліотекаря, але й проявити кмітливість та вправність при виконанні завдань.


Для більш дорослих школярів ми підготували віртуальну подорож «Монументи мужності і слави». Завдяки цьому заходу учні четвертих класів СЗШ № 29 познайомилися з новими меморіалами, які з’явилися останнім часом не тільки у нас в Україні, а і в інших країнах, де таким чином вшановують пам'ять наших героїв.



Деякі школярі змогли і самі пригадати кілька пам’ятників, які вони бачили в  нашому місті та в інших містах, подорожуючи з батьками.



Немає коментарів:

Дописати коментар