четвер, 21 вересня 2017 р.

Гордість української опери : Анатолію Солов’яненко - 85 років.

Одне з вересневих засідань клубу «Позитив+» його учасниці присвятили творчості улюбленого, справді народного співака – А. Б. Солов’яненка. Життя хлопця з шахтарської родини, що мріяв про спів професійний, було сповнене безперервної і напруженої праці над вдосконаленням голосу. Щоб досягти успіху він зрікався простих радощів життя задля того, щоб у хвилини найвищого злету свого таланту досягти вершин виконавської майстерності.


Солов’яненко співав у найкращих театрах світу . Йому аплодували в міланському «Ла Скала» та нью-йоркському «Метрополітен-опера». В репертуарі артиста було двадцять оперних партій крім  численних пісень та романсів. Він був одним  з небагатьох українських співаків, таких як Соломія Крушельницька, Борис Гмиря, Іван Козловський, Євгенія Мірошниченко, завдяки яким світ дізнався про українську культуру, про незрівнянну красу пісенної творчості українського народу. Власною візитівкою напівжартома співак називав «Чорні брови, карі очі…». Жодного концерту не відбулося без неї, зала не відпускала артиста зі сцени доки  не зазвучить високо і чисто голос, сповнюючи душі присутніх любов’ю і ніжністю.
А.Б. Солов’яненко  був великим оперним співаком. Володів італійським стилем, віртуозно виконуючи тенорові партії в операх Верді, Пучіні, Доніцетті. Він вільно володів італійською мовою, і його тенор звучав наскільки проникливо й лірично , що вимогливі італійські слухачі визнали його переможцем у конкурсі «Неаполь проти всіх», віддавши перевагу йому перед славетним італійським співаком Клаудіо Вілло.   Блискуче співав у багатьох операх французьких композиторів. З великим успіхом виступав у партіях класичних українських та російських опер.
Анатолій Борисович Солов’яненко   був  свідомий власної місії: «Я не виборна особа. Мене «обрала доля». Співати – мої призначення і обов’язок. І я нестиму свій хрест до кінця днів мого перебування на землі».

Не лише, про непростий творчий шлях великого артиста та численні, заслужені  свідомим служінням Мистецтву, почесні звання і нагороди йшлося на засіданні клубу. 


Жінки охоче ознайомилися з прекрасно ілюстрованими виданнями представленими на книжковій виставці. І з величезною насолодою слухали витончено ліричне звучання голосу улюбленого співака.


Немає коментарів:

Дописати коментар