вівторок, 26 вересня 2017 р.

А світ навколо нас такий чарівний: до 130 річчя Б.С.Житкова.

Борис Степанович Житков, проживши лише 56 років, написав так багато і так талановито,як рідко кому вдавалося.

За 15 років напруженої письменницької праці Житков випробував себе в найрізноманітніших жанрах. Він є одним із засновників науково-художнього жанру. Письменнику належить ідея книжки-малюнка для дітей,що не вміють читати. Він активно опрацьовував ідею книжки-картинки.
Любов до моря і прагнення подорожувати виникли у майбутнього письменника в дитинстві і юності, які він провів у Одесі. В 1912 році він здійснив кругосвітнє  плавання на навчально-сухогрузному судні.  На  корабель його взяли юнгою,а завершував подорож він помічником капітана. Під час кругосвітньої подорожі Борис  Житков відвідав Японію,Китай,Цейлон та Індію. Живі безпосередні враження від побаченого найшли відображення в його творах. Відкриваючи різноманіття світу він ділиться ним з маленькими читачами.
Разом з учнями 4А класу СЗШ №18 на уроці читання бібліотекар філії №4 Карпанова С. читала оповідання Б.Житкова «Мангуста» і  «Как слон спас хозяина от тигра». 



Оповідання варті уваги тому, що вони написані з повагою,без  фальші і зайвих перебільшень. Вони радують своєю жвавістю,гумором,сповнені щирого авторського переживання. Під час обговорення  прочитаного виникали питання про особливості  цих екзотичних тварин. Щоб доповнити знання бібліотекар використовувала науково-популярні видання: «Незвичайна енциклопедія тварин» та «Світ навколо нас. Тварини».


Діти жваво включились в обговорення ,деякі багато знають про тварин,зокрема Катруся знає майже все про слонів,а Юлій тепер мріє мати мангуста за домашнього улюбленця. Хоч клас і дуже великий,але спілкування з ним було комфортне і взаємозбагачуюче.
Те,що стосується тварин, добре сприймається дітьми,спонукає спостерігати, досліджувати і пізнавати світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар