понеділок, 14 вересня 2015 р.

Чари степової краси.

Співпраця Центральної бібліотеки для дітей та гімназії № 11 продовжилася у новому навчальному році. Гімназія запросила бібліотекарів ЦДБ провести бібліотечний урок в рамках місячника патріотичного виховання. Бібліотекар Табакова І. М. недовго вагалася, вибираючи тему уроку. Адже зовсім поруч з нашим містом славетна Петриківка. Петриківський розпис нині включено до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Тож нам є чим пишатися. 


В актовій залі гімназії зібралося відразу два четвертих класи. І розпочалася арт-подорож "Чари степової краси". Діти переглянули невеличкий фільм, в якому розказувалася історія петриківського краю. 


А потім бібліотекар показала презентацію "Рекорди Петриківки". На екрані діти побачили і паркан - рекордсмен, розмальований петриківським орнаментом (довжина 120 м), і огорожу бази спецбатальону "Азов" (довжина розпису 133 м 40 см), і найдовший мальований паперовий бігунок (довжина 210 м 40 см), який виконали майстрині, мама та донька В. Хоменко та В. Тимошенко, і величезну сорокакілограмову шоколадку з написом "Дніпро - це серце України". А ще п'ятиметрову ложку, розписану в 2013 році та найбільший розмальований рогач (5 м 17 см) - рекорд 2015 року.

 Побачити петриківський розпис тепер можна на автомобілях, байках, сукнях, блокнотах, писанках, ручках, годинниках та навіть на літаках і автобусах.

Ось така вона, наша Петриківка!

Немає коментарів:

Дописати коментар