неділю, 27 вересня 2015 р.

Фарби золотої осені.


Яка буває осінь? Багато людей вважають, що вона одноманітна, тому не люблять цю пору року за його похмурість, за темне і дощове небо, за ненависні великі калюжі і, звичайно ж, за часті простудні захворювання. Ці люди не знають, яка буває осінь у своєму теплому прояві! 
Яка буває осінь? Друзі, вона буває абсолютно різною! Вона відкриє всі свої фарби і принади лише тому, хто по-справжньому здатний оцінити її красу! Вона заманить в самі різні куточки осіннього лісу або парку, на берег озера, вона буде зачаровувати своїми запахами і яскравими фарбами, оглушати вражаючим спокоєм і тишею .
Уявіть собі, як це приємно - прогулюватися по вулиці, слухаючи сухий шерех осіннього листя під своїми ногами. Крім того, осінній парк - це "багаття горобини червоної", як писав відомий поет Єсенін! Можна бачити, як метушливо займаються своєю діяльністю птиці та дрібні звірі (білки, бурундуки), які поспішають до зими зробити ті чи інші заготовки. Якщо підійти до ставка, то можна відчути поступово згасаюче дихання теплого літа. Друзі, а яка буває погода восени! Нас огортає теплим повітрям, пестячи променями красивого сонця. Важко словами описати всю красу цієї пори року!

 
Прикрасити бібліотеку яскравими осінніми листочками, і тим самим подарувати гарний настрій відвідувачам, вирішили бібліотекарі філії №3. Вирізати ажурні листочки з кольорового паперу, парасольки і хмаринки допомагали бібліотекарям діти. Преобразився молодший відділ і читальний зал.



Бібліотекарі розповідали вірші про осінь, вголос читали книгу «Пори року». У завершенні діти переглянули мультфільми «Жовті листочки» (з м/ф про «Лунтика») і навчальний мультфільм «Чому жовтіють і падають листя».



Також з дітьми 4-К класу НВК №3 бібліотекар Людмила Могільова провела годину цікавих повідомлень «Фарби золотої осені». Вона розповіла про явища природи в цю пору року: перельоти птахів, осіннє рівнодення, листопади. Учні  дізналися чому жовтіє і обсипається листя, з'являється туман, роса, іній.


Немає коментарів:

Дописати коментар