неділю, 29 березня 2015 р.

Книжкові фестивалі весни.



Artgnosis-2015. 3-5 квітня. Вінниця.

«Artgnosis-2015» - арт-фестиваль, який об’єднує літературу, музику та кіно. Він спрямований залучити якомога більше людей до культурного життя Вінниці. У програмі заходу: зустрічі з письменниками, літературні та музичні вечори, театральні вистави, відео-поетичний марафон, лекції. Серед учасників заходу: письменники Ірена Карпа, Любко Дереш, Юрко Іздрик, Дмитро Лазуткін, Катерина Калитко; театри «Гвоздь», «Намір»; гурти «DRUMТИАТР», «Люмьєр» та інші.

Видавничий NON STOP. 15-16 квітня. Київ.

Втретє у Києві відбудеться Всеукраїнський студентський фестиваль, який має на меті об’єднати молодих журналістів, видавців, редакторів, письменників, рекламістів. У програмі – поетичні читання, майстер-класи від письменників, журналістів та художників, музичні вечори, літературні конкурси. Також в межах фестивалю відбудеться благодійна акція «Купи книжку - підтримай Українську армію».Організатори заходу – Київський національний університет культури та мистецтв.

Мистецький фестиваль «Ї». 17-19 квітня. Тернопіль.


Щорічний  мистецький захід, який проходить навесні у Тернополі та популяризує сучасне мистецтво серед молоді. Презентації книг, поетичні читання, автограф-сесії, музичні та театральні виступи, виставки художніх робіт та фотографій, кінопоказ, - усе це чекає на відвідувачів фестивалю.Серед учасників заходу: письменники Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Катерина Бабкіна, Брати Капранови,  Василь Шкляр, Андрій Любка, Томаш Деяк  та інші; гурт «Один в каное».

Книжковий Арсенал. 22-26 квітня. Київ.


V міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» відбудеться наприкінці квітня. На гостей, традиційно, чекатимуть презентації книг, зустрічі з авторами та художниками, літературні читання та поетичні вечори, майстер-класи, автограф-сесії, дискусії та круглі столи, виставки художніх робіт. У фестивалі візьмуть участь понад 40 представників літературної галузі з 12 країн світу, серед яких Франсуаза Барб-Галь, Мартін Содомка, Сюзанне Шолль, Петр Чіхонь, Карел Шварценберг, Зденка Бенешова, Самюель Аккерман, Тобіас Восс та інші.Також традиційно діятиме ярмарок, де відвідувачі зможуть придбати книжкові новинки від провідних українських видавців. Спеціальний гість цьогорічного заходу – Чехія.
  

Міжнародний  фестиваль оповідання «Intermezzo». 22-24 травня. Вінниця.

Захід присвячений творчості Михайла Коцюбинського. Тема проекту у 2015 році - «Життя у посттравматичному просторі». У межах цієї теми спікери фестивалю говоритимуть про сучасні реалії за допомогою творів короткого жанру.  Учасники: Міленко Єрґович, Кшиштоф Зануссі, Оксана Забужко, Юстина Чеховська, Софія Андрухович, Ірина Цілик та інші.

Міжнародний дитячий фестиваль «Слонія». 28-31 травня. Львів.

«Слонії» бути! Відповідно до оновленої програми  ГО «Форум видавців» в останні дні весни пройде низка книжкових заходів для дітей: Міжнародний дитячий фестиваль «Слонія», Книжковий ярмарок «Форум видавців – дітям» та Фестиваль дитячого читання «Книгоманія». На відвідувачів чекає багато цікавих презентацій, зустрічей з авторами та ілюстраторами, конкурсів, безліч позитивних емоцій та багато хороших книг.

Див.: http://starylev.com.ua/news/knyzhkovi-festyvali-vesny

Немає коментарів:

Дописати коментар