четвер, 26 березня 2015 р.

10 весняних новинок від українських видавництв.

Навесні розквітає не тільки природа, прокидається і оживає й видавничий ринок. Вашій увазі пропонуємо 10 нових видань, що їх підготували для українського читача вітчизняні видавці на початок весни 2015-го.

Читайте українське! Тримайтеся!

1. Дефіляда в Москві

Василь Кожелянко

*

Цей роман належить до жанру альтернативної історії, адже основою його сюжетної лінії стала перемога спільних німецько-українських сил над Росією та пишний парад союзників 7 листопада 1941 року на Красній площі в Москві.
Написаний вигадливо і з гумором, він нагадує про те, що творити історію, долати міфи та стереотипи ніколи не пізно. І звучить особливо актуально саме зараз, саме в цей час.

 

2. Мураха у скляній банці

Поліна Жеребцова

 *


Поліна Жеребцова – народилася у Ґрозному і прожила там 20 років. На її долю припали три чеченські війни. Член Спілки журналістів Росії та ПЕН-клубу. Лауреат міжнародного літературного конкурсу імені Я. Корчака та премії А. Сахарова «За журналістику як вчинок». З 2013 року живе у Фінляндії. Її щоденники були переведені багатьма європейськими мовами і зчинили ефект вибуху.
Коли почалася Перша чеченська, Поліні було лише дев’ять. Десять довгих років, з 1994 до 2004-го, вона вела щоденник, записуючи в нього все. Як бомбили місто. Як вони з мамою торгували на ринку, щоб прожити. Як її поранило осколком. Як удома не було ані тепла, ані води… Навіщо вона це фіксувала? Можливо, перш за все – щоб вижити та залишитися людиною. А ще, мабуть, тому, що дівчина сподівалась: прочитавши, люди зрозуміють, що ніколи-ніколи не можна воювати! Та якби ж…

 

3. Степан Бандера

Микола Посівнич

 3


Степан Бандера. Хто він? Герой? Зрадник? Символ? Дискусії навколо цієї яскравої та суперечливої особистості не вщухатимуть ще довго.
Що ж робить цього не дуже високого і зовсім не кремезного чоловіка символом, прапором, ім’ям? Чому з одних трибун його називають ворогом, а з інших – Провідником і героєм? Щоб зрозуміти це, варто почати з подолання стереотипів, які утвердилися в суспільстві. Базуючись на архівних документах, цікавих і невідомих широкому загалу матеріалах, автор розповідає про життєпис лідера ОУН без штучно створених міфів: які погляди він мав, якими ідеалами керувався і, зрештою, якою він був людиною.
 

 

4. Отаман Холодного Яру

Сергій Зінченко

4

Історична повість про одну зі сторінок повстання проти польського поневолення під назвою «Коліївщина». У книзі описані події визвольного руху на території Середнього Подніпров’я, яким керував один зі сподвижників Максима Залізняка – Семен Неживий.
Під час написання повісті були використані матеріали польових досліджень працівників філіалу «Холодний Яр» Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» (завідувач Легоняк Богдан Васильович) і краєзнавців Мироненка Григорія Арсентійовича та Шмиголя Миколи Івановича.

 

5. Суча дочка

Валентина Мастєрова

 *


Який сором для дівчини – повернутися додому з байстрям! Але якщо… дитина не твоя? Селянки Олена та Люба вирушили до міста в пошуках кращої долі. Та якби Олена знала, що їй доведеться понести не свій хрест! Коли Люба народила хлопчика та, злякавшись осуду і труднощів, кинула його на призволяще, Олена не вагалася. Вона не може вчинити так, як його мати. Вона не залишить немовля. Навіть якщо за це потрібно буде сплатити страшну ціну…

 

6. Введення у Бу-Ба-Бу

Віктор Неборак

*

«Введення у Бу-Ба-Бу» – це не підручник, не лекційний курс і навіть не спогади про леґендарне літературно-атракційне угруповання, до якого має честь належати автор як Прокуратор. Це радше спроба ввести зацікавленого читача у час, пронизаний еклектикою, зламами, ілюзіями, прозріннями, злетами, падіннями і новими троянськими виправами. Застосований при вкладенні книги хронологічний принцип – не так претензія на історичність, як своєрідний замінник сюжетності. Отож «Введення у Бу-Ба-Бу» – це ще й достатньо суб’єктивний хронопис аґонії в Україні другого тисячоліття, яке вже, хвалити Бога, «за шеломянемъ».
Усі описані у книзі події відбувалися насправді. Усі прізвища – справжні, а прізвиська – принагідні. 

 

7. У місячному сяйві

Алекс Дігель

*

Останньої миті демон Деметр втрачає душу жінки, яка мала скоїти самогубство, але схаменулася, згадавши подругу – Зою. Демон вирішує помститися своїй суперниці і, ставши її невидимим супутником, пробуджує давно забуті страхи Зої, які починають зводити її з розуму. Однак чим більше Деметр пізнає душу дівчини, тим сильніше змінюються його почуття до неї, і тепер він прагне захистити Зою від жахів, які сам породив.

 

8. Біла принцеса

Філіппа Ґреґорі

*

Вона не хотіла бути королевою. Але тепер не поступиться владою… Війна Червоної та Білої троянди виснажила країну. Тож Генрих Тюдор, перемігши у вирішальній битві, знав – йому доведеться взяти за дружину Єлизавету, принцесу з роду ворогів.
Невдовзі королева дізнається, що до країни повертається її брат, він хоче відібрати трон у Генриха. Вона має обирати між чоловіком і рідними, які прагнуть здобути необмежену владу за будь-яку ціну. 

 

9. Шоколад

Джоан Гаррис

*

У маленькому французькому містечку – карнавал. І саме в цей час у ньому з`являються дві дивні особи – доросла й дитина. Віана Роше та її дочка Анук приїхали, щоб подарувати мешканцям міста небачену досі розкіш – цукерню. Місцевий священик обурений і ставить парафіян перед вибором – церква або шоколад.
Якби ж цукерки й шоколадки жінки, чиє волосся пахне вітрами далеких країв, не були такими смачними! Якби вона не вміла вгадувати, чого саме потребує кожен, хто заходить до її крамнички! Тоді у цьому містечку не сталося б стільки драматичних подій..

 

10. Ярко і Змій Головастик

Марія Людкевич

*

Ця книжка про дивовижну дружбу хлопчика Ярка та його повітряного змія Головастика, кольорового і крилатого, про польоти в космос, індіанські вігвами і дракончика Пончика, з яким, виявляється, можна знайти спільну мову. А ще про те, які неймовірні пригоди спіткають нас на кожному кроці, варто лише повірити в себе, набратися бодай трохи мужності й таки вирушити в дорогу.

Див.: http://vsiknygy.net.ua/shcho_pochytaty/review/40970/

Немає коментарів:

Дописати коментар