пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Бібліокіндерпаті. Канікули з бібліотекою.

Стартують останні дні весняних канікул у школярів. Минає Всеукраїнський тиждень дитячого читання в бібліотеках. Бібліотекарі міста намагалися  відпочинок малечі зробити змістовним та цікавим.  
"Бібліокіндерпаті"так назвали свою розважальну програму роботи на весняних канікулах працівники бібліотеки - філіалу № 5.

1.  "Book - new's" День знайомства із сучасною книгою. В понеділок до бібліотеки завітала малеча 1-х класів СЗШ № 30 та 2-х класів СЗШ № 29. На абонементі була оформлена книжкова експозиція нової літератури "Будь сучасним - читай українське!" Крім знайомства з творчістю  українських письменників ми не забули і про розваги. В читальному залі на цей час працював імпровізований ляльковий театр, що принесло дітям неабияке задоволення.
























       
2.  "Сторінками сучасної преси" День періодики. У вівторок в гостях у бібліотеки була "збірна команда"учнів 3-4-х класів СЗШ № 29. У цьому році, як ніколи, бібліотеки багаті на підписку. Наша філія одержує 19 найменувань дитячих та для керівників дитячим читанням періодичних видань. Але. що то за читання без куштування! А куштували ми страви, рекомендовані для здорового харчування дітей журналом для дівчаток "Жасмин". Організували навіть конкурс "Кращий десертник".














3.   "Я обираю Супер Книгу" Презентація літературних бестселерів. Середа була овіяна шлейфом таємності, познайомитися з якою бібліотека запросила учнів 5-х класів СЗШ № 29. Любителям жанру фентезі був продемонстрований буктрейлер на книгу Ріка Ріордана "Перси Джексон и Похититель Молний", який створила учениця 7 класу СЗШ № 29 Землянська Олена та відеопрезентація на серію романів Алеки Вольских про Мілу Рудік, створену завідуючою бібліотекою Юлією Задорожньою. Підлітки познайомилися з трилогією Ерика Л'Ома "Книга звёзд", Матільдою з "Матильди" та Чарлем з "Чарлі і шоколадної фабрики" Роальда Дала, якого часто називають "літературним батьком" Джоан Ролінг - авторки  "Гаррі Поттера".


4.  "Що ти читаєш на ніч?" Бліц - опитування. Чи читають діти старших класів взагалі, що читають і коли з'ясовувала Юлія Задорожня, провівши опитування учнів 6 - 8-х класів СЗШ № 29 просто біля школи.


Результати опитування такі:
Опрошено - 51 учень.
1. Взагалі читають - усі;
2. Читають за шкільною програмою - 40, для душі - 38;
3. Читають вранці - 1, вдень - 20, ввечері - 35, на ніч - 17;
4. Знають про заспокійливий ефект читання на ніч - 37;
5. З найулюбленіших книг повторюються "Маленький принц", "Гаррі Поттер...", "Пригоди Робінзона Крузо", "Кобзар", "Робін Гуд", "Война и мир";
6. Рекомендують прочитати друзям: "А зори здесь тихие", "Тарас Бульба", "Ромео и Джульетту","Матильду", "50 дней моего самоубийства", "Виноваты звёзды";
7. Мають бажання прочитати твір про Велику Вітчизняну війну - 21;
8. Знають про місцезнаходження і графік роботи нашої філії - всі 51  (приємна  новина!!!);
9. Користуються бібліотекою взагалі - 29, не користуються - 6, рідко - 1, іноді - 15.

Переглядом чудових і добрих мультиплікаційних фільмів в читальному залі бібліотеки завершувався для дітей кожний день весняних канікул!


Упродовж Тижня дитячого читання бібліотеку - філіал № 5 відвідало 244 дитини, 9 дорослих, прийняли участь у Бліц - опитуванні поза межами бібліотеки - 51 дитина.
Підготувала та провела  заходи завідуюча бібліотекою Юлія Задорожня. 

Немає коментарів:

Дописати коментар