середу, 11 березня 2015 р.

Пам'ять - нескінченна книга.

У 2015 році проводиться читацький марафон "Пам'ять - нескінченна книга"", який передбачає читання художньої літератури, присвяченої 70-річчю Великої перемоги.
Бібліотека-філія №4 розпочала свою участь у ньому читанням оповідань Ю.Збанацького учням 3-Б класу НВК №13. 
Завідуюча бібліотекою Тетяна Карабут розповіла дітям про мету і зміст марафону.  І запропонувала свої враження від прочитаного викласти у вигляді письмового відгуку.


Для читання вибрали оповідання: "Дике козеня" і "Не руште Лиски!",тому що ці невеличкі за обсягом твори  емоційно насичені і містять у собі великий простір для роздумів. В творах Ю.Збанацького розповідається про життя партизан у лісі і страждання людей на окупованих територіях. Про нездоланну любов їх до рідного краю, про душевну щедрість і доброту.
Перед безпосереднім читанням творів бібліотекар Гавриленко Л.А звернула увагу дітей на книжкову виставку. Незважаючи на те,що обкладинки книжок, представлених на ній, не виблискують яскравим глянцем ,їх цінність у тім, що написані  вони  безпосередніми учасниками тих подій. Юрій Збанацький також воював у партизанському загоні, був у полоні,але вирвався звідти. Матір його розстріляли фашисти за сина - партизана.Герой Радянського Союзу  у мирному житті став відомим письменником. Його твори любили саме за щирість, глибокий психологізм.


Слід зауважити, що діти, прослухавши оповідання, були зворушені. Вчителька взяла збірку "Гвардії Савочка", яка містить ще 14-ть оповідань, крім прочитаних, для подальшого ознайомлення в класі.

 Марафон триває...

Немає коментарів:

Дописати коментар