понеділок, 16 березня 2015 р.

Бібліотека відкриває таланти!

Кожна людина має свій талант. Один гарно малює, другий  складає прекрасні вірші, третій  добре грає у футбол. Та далеко не кожен часом знає яким саме даром він наділений. І щасливий той, хто зміг своєчасно виявити та розвинути його. Саме такої думки дотримується завідуюча бібліотекою - філіалом № 5 Юлія Задорожня. 

Бібліотека - філіал № 5 пропонує своїм колегам підтримати цікаву ідею і розповісти в "Бібліопазлах" про своїх талановитих читачів! 

 Красота Дар'я - поетеса

                                         
Вірші пише з 9 років. Має величезну рукописну збірку. Навчається у 10 класі СЗШ № 29. Відмінниця.Переможниця I та учасниця II етапів Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2011».
До бібліотеки  Даша прийшла  самостійно, навчаючись, на той час, у 3 класі. Сказала,  що в шкільній бібліотеці «вже все перечитала, а що далі робити, коли книги немає поруч…?»  З тої пори дівчинка стала постійним читачем філії. За період з 2009 р. по 201р. в  бібліотеці  прочитала 433 книги. Активна відвідувачка засідань родинного читацького клубу «Джерело».   Дашу  вабить краса густих лісів, розмашистих рівнин і прозорих річок. Можливо, саме тут, вона й знайшла своє натхнення. 
Перші вірші були невдалими, але дівчину це не спинило. Спочатку Даша писала мало й з великими зусиллями, але згодом написання віршів стало більше, ніж просто хобі.
«Зараз, здається, що я вже жити без них не можу. Пишу ночами, бо саме вночі не відволікаюся на усілякі дрібнички. Шукати натхнення не доводиться - воно саме мене знаходить, коли вважає за потрібне» - каже Даша.       
Я впаду до землі, на коліна
З тугой на серці, з болем в душі,
І молитимусь за Україну,
Мир та спокій на рідній землі.
Я благатиму Господа слізно:
"Дай нарешті скінчитись війні
!".
Дехто скаже: "Дарма. Надто пізно."
Ні, не пізно, бо ми ще живі!
Ще здіймаються зранені груди,
Ще надія в очах майорить...
Тільки смерть і розруха усюди,
Наче в пеклі країна горить.
Та ще квітне в діброві калина,
Ще співають пташки у гаю...
Непокірна моя Україна!
Я за тебе життя віддаю...
Я молитимусь за твої квіти,
Що розквітнуть в гаю навесні,
І нехай всі маленькії діти
Не побачать свій дім у вогні.
І нехай кожна матір зустріне
Свого сина здоровим й живим,
І хай пісня українська лине,
Й наповняє теплом кожен дім.
Отче наш!
Я молюсь за Вкраїну!
Хай не буде нарешті війни!
Незалежну мою Україну
Від біди, я прошу, захисти!


Одінцов Іван - художник аніме


З кожним роком жанр аніме все більше стає популярним серед підлітків. Аніме - інше поняття, ніж традиційний мультиплікаційний фільм. Воно має філософську концепцію. Частіше створюється на основі манги, рідкіше - на основі оригінального сюжету. Іван, як і всі діти, любив переглядати мультфільми і ось  з 8 років почав малювати. Його творчі роботи - цікаве хобі, котрим хлопець захопив однолітків -  читачів нашої бібліотеки. Ваня - учень 10 класу СЗШ № 21. Має багато друзів. До бібліотеки приходить поспілкуватися та попрацювати за комп'ютером. Перечитав в бібліотеці  всю літературу з 85 відділу мистецтво. Має мрію залишитися в бібліотеці на всю ніч!














З 15 лютого до 10 квітня Центральна міська бібліотека ім. Т.Г.Шевченка за підтримки Управління культури Дніпродзержинської міської ради  проводе V молодіжний літературно - мистецький конкурс "VivArt". Приєднуйтесь до нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар