понеділок, 10 серпня 2020 р.

Літо. Карантин. Відпустка. Бібліотека

Коронавірус спричинив незліченну кількість змін у житті бібліотек. Він приніс нам багато проблем і водночас нові можливості. 


Це змусило бібліотекарів Кам'янського більш активно шукати  формати взаємодії з користувачами та пропонувати свої послуги в онлайн-режимі. 

Центральна міська бібліотека для дітей відкрила ютюб  канал "БібліоЧат для кам'янЧат", відзняла й опублікувала цикл пізнавальних відео мандрівок Кам'янським.


Бібліотека на Шевченка,14  розпочала новий онлайн проект «Наші у світі", де представлятиме ту чи іншу країну очима наших друзів — кам’янчан, які там зараз мешкають, працюють або відпочивають


Ловіть перші репортажі  з Кіпру "Кіпр очима Катерини Панасенко"
https://bibliopazlu.blogspot.com/2020/08/blog-post_10.html


На черзі Ізраїль, Німеччина, США, Норвегія, Велика Британія, Польща тощо.

У бібліотеці на Шевченка навіть вікна працюють на користь читачеві!
Вікна, що говорять: Камянське в кожному з нас


Вікна, що говорять:Це літо буде...



                            

За вимогами часу бібліотекарі проводять свої активності просто неба: засідання клубу інтелектуального кіно, краєзнавчого товариства "Камянське  Дніпродзержинськ", презентації нових надходжень, майстер класи тощо.

Бібліотека — філія №5 знайомить дітей з новинками літератури 
на ігровому майданчику.



Бібліотека  філія №2 на Менделєєва  з друзями гуртка "Цінителі здоров'я" також зустрічались  на алеї поряд з бібліотекою. Доречною була година  психотренінг "Чому ми боїмося, або практичний посібник подолання страху". 




Бібліотека  філія №8 запросила своїх читачів не тільки поринути у світ морських пригод, найцікавіших історій про піратів, кораблі, капітанів та вірних друзів, а й запропонувала читачам взяти участь у  краєзнавчому артпроекті «Моє Кам’янське. Моя історія». 


Артпроект представить добірку робіт, що як окремі елементи мозаїки складуть єдиний багатовимірний образ міста Кам’янського.

Для фотографій цікавих куточків міста діти майструють фоторамки. Відкриває артпроект робота Ганни Юхімець.


Чи є в дитячій бібліотеці книги для «майже дорослих»? Так!  Чи бувають романи для хлопців? Так! А для дівчат? Так!

І  бібліотекарки бібліотеки  філії №8 розпочали знайомити читачів з такою різною і строкатою  літературою для підлітків на сторінці  бібліотеки:


Що відчуває підліток, коли потрапляє в новий, незнайомий колектив?
 Як привернути увагу нових друзів?



Що турбує сучасну молодь? Роздуми про майбутнє, конфлікти з батьками, 

перипетії вступної кампанії до вишу, кохання?



Читачі бібліотеки на Матросова, 78 не встигають скучити за новими книжками. У них завжди є новинки!


Літо, і навіть карантин, не привід байдикувати. Бібліотекарі бібліотекифілії №9 радіють  невгамовним читачам, які все встигають: і погратись, і помалювати, і помандрувати, і покупатись. Літо ж.

Немає коментарів:

Дописати коментар