четвер, 20 серпня 2020 р.

"Аліса в країні війни" в клубі документального кіно Docudays.ua Прометей

Документальне кіно  хороший інструмент, що дозволяє не плакатно показати шматок реальності, у якому ти б ніколи не побував.



Напередодні 29-ї річниці Незалежності України співробітники Служби пробації Південного районного відділу м. Кам'янське — наші друзі й партнери, взяли участь у перегляді та обговоренні документального фільму "Аліса в країні війни".



 

Модерувала обговорення фільму керівниця клубу документального кіно, бібліотекарка юнацького відділу Наталія Бохан.


Коли на Майдані починалася революція, Алісі було 26 років. Як і багато інших режисерів, вона почала знімати важливі події, що відбувалися в її країні. Але дуже скоро відстань між камерою і реальністю починає скорочуватися, життя і смерть стають важливішими за просто фільм, і впродовж наступних двох років Аліса опиняється в найгарячіших точках заворушень: від Майдану Незалежності в Києві, через блок-пости Слов’янська, до руїн Донецького аеропорту.

Це також історія подорожі та особистий щоденник української дівчини-документалістки, яка стикається з проблемою вибору, так само як і більшість громадян її країни, коли історичні події раптово вриваються в особисте життя.

«АЛІСА В КРАЇНІ ВІЙНИ» (2015 р.) Режисерки: Аліса Коваленко, Любов Дуракова  2015 

Аліса Коваленко народилася 1987 року в Запоріжжі. Навчалася в Київському національному університеті ім. Т.Г. Шевченка на факультеті журналістики та у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого на режисера документального кіно. 2015 року здобула стипендію Gaude Polonia на навчання в Школі Анджея Вайди у Варшаві.



Любов Дуракова народилася 1986 року в Харкові. Навчалася в Московському державному університеті ім. М. В. Ломоносова на гірничо-нафтовому факультеті та у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого на режисера документального кіно. 2015 року здобула стипендію Gaude Polonia на навчання у Школі Анджея Вайди у Варшаві.

Немає коментарів:

Дописати коментар