понеділок, 11 листопада 2019 р.

Літературні перегони "Читай.UA"

До Дня української писемності та мови в Центральній бібліотеці для дітей (майдан Петра Калнишевського,1а) м. Кам'янське завершились літературні перегони "Читай.UA" в рамках проекту "Українська книга: перезавантаження".
Протягом 10 місяців користувачам пропонували читати книги українських авторів. Для цього на старшому абонементі, навіть, виділили окрему зону. 

Кабаченко Олена(гімназія №6,8 кл)прочитала 27 книг

На заключне свято запросили найкращих читачів.
Дітям молодшого шкільного віку провідний бібліотекарка Тетяна Писаревська підготувала насичену програму-прочитала казку про мову,розповіла цікаві факти про мову,провела мовний турнір і познайомила з новими книгами.

Нова українська книга.Хочеш бути першим читачем?
 Яка найуживаніша літера українського алфавіту?
 Мовні завдання
 Найактивніші поціновувачі української книги
Книжки з виставки "Українська книга:час читати"розлетілись по домівках наших переможців.


Для дітей старшого шкільного віку бібліотекар ІннаТабакова підготувала інтелектуальний квест з розминкою і мовознавчим марафоном.

Бібліотекар запропонувала відкрити 15 конвертів з завданнями, де за правильну відповідь дівчата отримували одну літеру, щоб потім скласти слоган про читання.
Пограли з дівчатами в поетичні ворожіння по книзі Ліни Костенко і познайомили з новими книгами українських авторів і перекладачів. Переможці отримали книги краєзнавчої тематики.

 Підготували для вас новинки
 Впізнай письменника
Яку книгу ти читаєш зараз?
З 15 літер треба скласти слоган,а "вчити" не підходить
До поданих слів підбери синоніми, антоніми, поясни значення фразеологізмів
Ворожимо по книзі Ліни Костенко
Білоус Ганна(СЗШ №22,8-б)з березня прочитала 30 українських книг
А наша бібліотека й надалі буде заохочувати  читати книги сучасних українських авторів.Літературні перегони "Читай.UA"тривають...

1 коментар:

  1. Наші дівчатка-переможниці ще й гарно навчаються.Обидві в цей день брали участь в шкільній олімпіаді.Оленка ледь встигла.

    ВідповістиВидалити