вівторок, 12 листопада 2019 р.

“Інклюзивність та відкрита молодіжна робота в молодіжних центрах

Провідний бібліотекар юнацького відділу бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське Лариса Лощенкова  візьме участь у спеціалізованому тренінгу програми "Молодіжний працівник" “Інклюзивність та відкрита молодіжна робота в молодіжних центрах”, який відбудеться 19-21 листопада 2019 р. у Львові! 

 
Завдання тренінгу:
Надати  необхідні знання та розуміння інклюзивності в молодіжній роботі.
Визначити виміри інклюзивності у молодіжних центрах учасників та напрацювати шляхи для покращення роботи у цій сфері.
Розвинути компетенції, необхідні для роботи з групами включення та залучення неорганізованої молоді до діяльності молодіжних центрів та просторів;
Напрацювати спільні ініціативи з запровадження практик інклюзивної роботи та налагодити комунікацію між молодіжними центрами, які працюють або прагнуть працювати у сфері інклюзії.

Довідка:
Інклюзивність у даній програмі розуміється як спроможність конкретного молодіжного центру/простору враховувати інтереси і потреби усіх груп молоді, які можуть бути потенційними відвідувачами/клієнтами центру. У молодіжній роботі інклюзивність безпосередньо пов’язана з принципом соціального включення, що означає рівний доступ усіх молодих людей до соціальних прав та можливостей участі. Це також включає формування політики, яка б була доступною та зрозумілою для людей, без огляду на обставини, ідентичності чи стилі життя.

Тренінг розроблений у рамках проекту «Підвищення спроможності молодіжних центрів і молодіжних працівників у сфері інклюзії» на основі результатів стратегічної сесії трьох молодіжних центрів, які практикують інклюзивні практики, та трьох навчальних поїздок з обміну кращими практиками.

Немає коментарів:

Дописати коментар