вівторок, 26 листопада 2019 р.

"Я захищаю права людини". Марафон з написання листів 2019

22 листопада бібліотека на Шевченка м. Кам’янське долучилася до всесвітнього Марафону написання листів – найбільш масштабної та однієї з найефективніших правозахисних акцій у світі, яку щороку проводить до Міжнародного дня захисту прав людини.

 




Марафон написання листів - це глобальна та щорічна кампанія, що проводиться напередодні Дня прав людини (10 грудня) та проходить у понад 200 країнах світу. Щороку за допомогою Марафону звільняють несправедливо засуджених, змінюють репресивні закони та допомагають жертвам порушень прав людини не здаватись

Збір підписів триватиме до 15 грудня, після цього всі підписи з петиціями збирають та передають відповідним органам влади.
·    Усі охочі зможуть писати паперові листи солідарності з героями та героїнями Марафону, підписувати петиції онлайн, діяти в соцмережах та приєднуватись до активізму. Інформація про кількість написаних листів буде з’являтися на сайті https://marathon.amnesty.org.ua та сторінках організації в соціальних мережах Facebook та Twitter.

Координаторка Марафону Написання листів у Кам’янському– Валентина Суха, завідувачка юнацьким відділом центральної міської бібліотека ім.Т.Г.Шевченка, адреса пр.Тараса Шевченка,16 
 
ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ 

Amnesty International -- всесвітній рух, що об’єднує понад 7 мільйонів людей із більш ніж 140 країн і регіонів, які виступають за припинення грубих порушень прав людини. Amnesty International прагне забезпечити кожній людині можливість користуватися всіма правами, проголошеними у Загальній декларації прав людини та інших міжнародних правозахисних документах. тортур та безкарності міліції в Україні, за скасування смертної кари в Білорусі та за припинення дискримінації в Європі. 
 

Героями та героїнями Марафону є: Сара Мардіні та Шон Біндер з Греції, яких судять за допомогу біженцям; Еміль Астравко, заарештований в Білорусі на нібито розповсюдження наркотиків; Ясман Ар’яні, затримана в Ірані за відмову носити хіджаб; Оксана Мамченко, мешканка Краматорська, що разом з 12 дітьми потерпає від домашнього насильства; Їліясицзян Рехеман, уйгур, який утримується в одному з таємних таборів для «перевиховання»; Хосе Адріан, несправедливо звинувачений і катований поліцією Мексики; Магаї Матіоп Нгонг, з Південного Судану, він вже 2 роки провів в камері смертників, очікуючи на смертну кару через нещасний випадок; Марінель Сумоок Убальдо з Філіппін, яка бореться за права своєї спільноти. 
Детальніше про людей, в захист який ми писатимемо листи, міста та адреси місць, де проходить Марафон, відео матеріали тощо Ви зможете знайти на https://marathon.amnesty.org.ua 

Немає коментарів:

Дописати коментар