четвер, 28 листопада 2019 р.

Кіно на вечір п♥ятниці

В клубі інтелектуального кіно бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське дивились та обговорювали комедію Гастона Дюпра 2018 р. (Аргентина, Іспанія)  "Шедевр".


Керівниця клубу Наталя Бохан представила хитромудру сатиру на сучасне мистецтво й одночасно детективну картину про дивовижну аферу.


 «Шедевр» - стрічка про художника Ренцо Нерви, який вважався живим класиком, але втратив популярність, Його вірний друг, галерист Артуро Сільва забезпечує йому дороге корпоративне замовлення: головну офісну картину для крутої компанії, яку очолюють аргентинські норвежці.
Доходи від замовлення дозволять художнику зберегти майстерню. Полотно повинні вперше відкрити й представити на ювілеї компанії в присутності могутніх гостей.

 
Ренцо Нерви береться за замовлення. Все йде за планом. Друг задоволений. Напередодні презентації художник дописує картину. Але коли її відкривають вранці під час ювілею компанії, усі багатії  знепритомнюють.  Ренцо за ніч домалював посеред замовленої картини величезний чоловічий орган з усіма деталями. Друг-галерист не врахував, що його друг-художник ненавидить багатіїв і взагалі нонкоформіст. А незабаром художника збиває машина, і він втрачає пам'ять.

Тут-то у фільмі  починається таке, як, запевняє пані Наталія, передбачить хіба що один досвідчений глядач зі ста.

Тож треба й нам подивитись цю кінострічку. 

Але  фільм і про те, що художник не вільний. Він не вільний за життя від ринку, смаків, удачі, власного характеру і навіть своїх друзів.

До речі, у фільмі використані роботи реального аргентинського жівопісца- експресіоніста Карлоса Горріарени (1925-2007).
Приємного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар