вівторок, 21 травня 2019 р.

Боччє у бібліотеці на Шевченка

Бочча (Боччє) - це гра з набором м'ячів з шести синього, шести червоного і одного білого або жовтого кольору, що входить до переліку паралімпійських видів спорту для людей з інвалідністю.



Різновидів гри Бочча досить багато, її витоки лежать в Італії, в різних країнах земної кулі правила і навіть назви гри дещо відрізняються, тому навіть в офіційних джерелах гра може називатися як Бочча, так і Бочче.


Після того, як Бочча була внесена до переліку паралімпійських ігор для людей з інвалідністю, її правила були приведені до єдиного знаменника і розрізняються лише в залежності від категорій гравців. Так як в грі беруть участь люди з інвалідністю з проблемами опорно-рухового апарату різної тяжкості, для деяких категорій дозволяється використання спеціальних пристосувань для вкидання м'яча і навіть допомога асистента.


Зараз ця гра доступна членам  міського центру фізичної культури і спорту "Інваспорт"(Керівник Юрій Коновалов), з яким бібліотека активно співпрацює.

Не раз чули від деяких мешканців Кам'янського, що це не справа бібліотеки!? А ми радіємо від того, що можемо допомогти людям.

Гра дуже цікава. Ми спробували!

2 коментарі:

  1. Коворкінг, створений на базі читального залу, називається "Відкритий простір". Ми відкриті для всіх.

    ВідповістиВидалити