середу, 8 травня 2019 р.

Шана за подвиг — подяка за мир!

Для молодого покоління Друга світова війна це сторінки історії в підручнику. Як її оживити, зв’язати з сучасністю, з історією сім’ї, рідної вулиці, міста, Батьківщини!? 




Використовуючи різні форми й засоби роботи бібліотекарі Кам'янського намагалися достуткатися до сердець своїх читачів.

У бібліотеці-філії №3 виросло символічне дерево пам'яті 





Як переплелись долі генерала Шепетова І.М.- родоначальника української гвардії, фашистського диверсанта Шило П., керівника «Цеппелина» Хенца Греффе, керівника «Смерша» Абакумова В. розповідали у бібліотеці-філії №7 під час  краєзнавчої години «Про мужність, героїзм та перемогу!» старшокласникам ЗОСШ №21.




Урок пам'яті  просто неба провела бібліотекар бібліотеки - філії № 9 Лариса Чуйкова. Вона  призначила зустріч своїм читачам біля  пам'ятного знаку "Т - 34" і  розповіла про героїзм воїнів - переможців, які билися за кожний клаптик рідної землі, вистояли і перемогли.


Бібліотекарі бібліотеки-філії №2 на зустріч з молоддю запросили почесних гостей Чабан В.П.,Фішбейна П.К.,Карагодіну В.В. 


У бібліотеці філіалі №6 відбулась поетична година "Перемога на всіх одна". Учні 8-б класу школи СЗОШ №22 разом з бібліотекарями та вчителями читали вірші воєнної пори.



Чудовий збіг, День Великої Перемоги припадає на День народження (95 років) Булата Окуджави.У бібліотеці-філії №4 на травневому засіданні клубу "Позитив +"поета, фронтовика згадували з любов'ю і повагою.


У клубі документального кіно Docudays.ua Прометей  студенти першого курсу металургійного коледжу переглядали та обговорювали  фільм Елісон Клеймен 2013 р.(США) "Нічна відьма" про 19-річну льотчицю Надію Попову. Надія під час Другої світової війни вступила до 558 - жіночого нічного бомбардувального полку Радянської армії й стала однією з перших у світі жінок-бойових пілотів. 



Немає коментарів:

Дописати коментар