пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Літературні перегони"ТОП-10 ОСТЕР-books"

В листопаді улюблений дитячий письменник Григорій Остер святкує свій 70-річний  ювілей.В Центральній бібліотеці для дітей закінчились літературні перегони,присвячені творчості автора цікавих дитячих книг.

Світлина від Тетяни Дорофеєвої.   Світлина від Тетяни Дорофеєвої.
 
 Спочатку до бібліотеки надійшло повідомлення про поштове відправлення і до рук бібліотекаря потрапила велика посилка з книгами Г.Остера.Дипломований письменник і батько п'яти дітей подарував читачам багато своїх несхожих одна на одну книжок.

Світлина від Тетяни Дорофеєвої.     Світлина від Тетяни Дорофеєвої.

На дітей чекала подорож на незвичайний острів.Щоб на нього потрапити,читачам  довелося розгадати ребус,і ось ми всі  на веселому острові Остера.Григорій Бенціанович народився в Одесі і цим пояснюється його незвичайний гумор.А ще він був моряком і багато подорожував, тому в його творах так багато пригод в джунглях і на островах.
Щоб дізнатись про веселу компанію жителів острова,довелося відгадувати загадки-"Він мешкає на горищі,а у дворі його чекають лише неприємності"(так,це кошеня на ім'я Гав).А ще на острові дружно живуть удав,папуга,мавпочка і слоненя.Свій ранок вони починають з зарядки,а потім снідають "салатом з ображених хлопчиків і дівчаток",який вигадав Г.Остер.
"Трьох дуже ображених хлопчиків і чотирьох ще більш ображених дівчаток облити холодною водою,посипати голови всіх тонко порізаною цибулею доки вони вкрай образяться.Готовий салат можна прикрасити великою ображеною дівчинкою".
Таких чудернацьких рецептів у ювіляра ціла книжка.А ще на острові Остера діють вигадані ним закони - "шкідливі поради".Це закони навиворіт,їх невиконання тут заохочуються.Наші читачі  познайомили однокласників з "шкідливими порадами" Григорія Остера.
 Також на острові Остера є школа,в якій учні вміють незвичайно рахувати. Бібліотекарі подарували дітям лялькову виставу"38 папуг",в якій довжину удава вимірювали в папугах, мавпах і слонах.

Світлина від Кам'янська Центральна бібліотека для дітей.          Світлина від Кам'янська Центральна бібліотека для дітей.

 А ще в цій островній школі проходять незвичайні уроки математики і фізики.Читачам запропонували вирішити задачі,які вирішують місцеві жителі.Наприклад,така
"Марина зробила у диктанті 12 помилок,а Грицько,який у неї списував - 20 помилок.Скільки своїх власних помилок зробив Грицько?".
Або така- "Рятуючись від собаки,22 бабусі видряпились на гіллясте дерево.У дерева 10 гілок,на кожній гілці сидить по дві бабусі.Скільки бабусь гойдається на маківці дерева?".
Подорож на острів Остера закінчилася,але пам'ятайте - якщо вам стане сумно,ви завжди можете сюди повернутися і зустріти тут веселих героїв Григорія Остера.

Світлина від Кам'янська Центральна бібліотека для дітей.    Світлина від Кам'янська Центральна бібліотека для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар