понеділок, 13 листопада 2017 р.

Всеукраїнський фестиваль сучасної української поезії «Материк» відбувся у Кам'янському.



На три дні Кам'янське став центром сучасної української поезії. Перший  «Материк», на який з'їхалися поети з усієї України, проходив з 9 по 11 листопада.
За словами Сергія Злючий, відомого Каменського поета і одного з організаторів фестивалю, цей захід вже двічі переносився з різних причин. І призначена дата проведення символічно збіглася з Днем української писемності та мови.
«Сьогоднішній фестиваль не приурочений до святкової дати, але символічно, що люди, які зібралися у Кам, янському є носіями української мови, є частиною сучасної української культури», - зазначив Сергій Злючий, відкриваючи перший день фестивалю.
Поділитися частиною сучасної української культури і поезії в Кам'янське приїхали автор прози і поезії Уляна Галич з Тернополя, вінницький поет і художник Сергій Татчин, поетеса з Дніпра, автор проекту «Слово на стіні» Анастасія Теплякова, тернопільська поетеса і художниця Ганна Осадко. Наше місто представляли поети і письменники: Сергій Злючий, Марія Дружко і Михайло Яровий.


Фестиваль відкрився в четвер, 9 листопада, творчою зустріччю  з молоддю в технічному університеті. В цей же день ввечері в юнацькому відділі Центральної бібліотеки ім. Тараса Шевченка відкрилася творча майстерня за участю творчої громадськості Каменського і гостей фестивалю. Поети читали свої найкращі твори і активно спілкувалися з молоддю.


«Такий фестиваль - це творчий обмін, обмін духовністю та енергетикою між поетами та митцями. Для нас це дуже важливо», - сказала поет з Кам'янського Марія Дружко.
Урочисте відкриття фестивалю пройшло 10 листопада в дитячій музичній школі №5. Культурний захід продовжилося увечері інтимної лірики в клубі-кафе «Ливерпуль».
У суботу, 11 листопада, письменники відвідали село в Петриківка, де також представили свою творчість.


Немає коментарів:

Дописати коментар