вівторок, 14 листопада 2017 р.

Турнір «До країни мовознавців» пройшов у бібліотеці - філії №7.

Розгадували мовні таємниці  9 листопада на  турнірі «До країни  мовознавців» в день свята писемності та мови  діти 6-х класів СШ  25 разом з бібліотекарями бібліотеки філії 7.


Кмітливість і спритність проявили діти у різних іграх,  мовознавчих конкурсах,інтелект-вікторинах,  скоромовках - «спотикачках», розгадуванні загадок: «Фразеологічна математика», «Народ про слово». Виявилось , що молоде покоління   зовсім не  знайоме  з  фразеологізмом - «Сьома  вода на  киселі» . Заморочною    для  дітей  стала  загадка - «У давнину  вважали ,що на грецькому острові  Самосі є все ,чого душа  бажає. А щоб підкреслити  багатства цього  острова , до довжелезного  переліку тварин і рослин,страв і напоїв додавали те, чого на справді  немає ,але кожен із  вас пробував на смак не раз»(словосполучення середнього роду)  Зацікавили школярів вправи-ключі, де учасникам треба було «здобути ключ « до висловів Лесі Українки та І.Франка та гра « Крученики» -складання на швидкість нових слів.


Діти з задоволенням складали міні-оповідання із слів на одну букву. Найкраще з цим завданням справилися хлопці 6-А класу. «Пурпуровий паровоз  приїхав п’ятим  після поїздки…».
Такі турніри збагачують мовний запас дітей новими словами, спонукають до  бажання   досконаліше вивчати рідну мову.

Немає коментарів:

Дописати коментар