суботу, 4 березня 2017 р.

Неповторна Дніпропетровщина.

До 85-річчя Дніпропетровської області Центральна бібліотека для дітей підготувала цікаві розповіді  про наш рідний край.
Дніпропетровщина - край славних вікових традицій і давньої історії,місце,яким може пишатися юний патріот і маленький українець. 
Віртуальну подорож у часі здійснили разом з Дорофеєвою Т.В. учні 5-б класу гімназії №11.


Історія нашого краю починає відлік часу з давніх-давен.Скифія,половецькі степи,Дике поле, головний шлях "з варяг у греки",степові кургани,могили та кам'яні баби - все це віхи історії.Такої кількості давніх курганів (9,5 тисяч) не має жодна з областей України.У нас найбільша колекція кам'яних баб у Європі - 66. На території нашого краю існувало 6  козацьких січей з 8.Тільки у нас були грізні Дніпровські пороги і найбагатший скіфський курган Товста могила з коштовною знахідкою - золотою пектораллю.

Степовий курган
Скіфська пектораль
Дніпровські пороги
Сучасна історія краю також вражає.За останні декілька років в історії області сталися важливі зміни - край став форпостом на захисті Незалежності України,сюди не пустили сепаратизм і проросійські сили.Тут сформувалися перші добровольчі батальйони,розквітнув волонтерський рух,медична і донорська допомога.В Дніпрі створили перший в Україні музей АТО - "Громадянський подвиг жителів Дніпропетровщини" і вуличну експозицію "Дорогами Донбасу".


  Активно долучилися жителі області до процесу декомунізації.Тут демонтовано 220 пам'ятників,нові назви отримали 3584 об'єкти, серед них вулиці, проспекти, майдани, парки... Славна історія нашого краю на цьому не завершується,ми будемо вписувати в неї нові прекрасні сторінки.
Віртуальну подорож "7 природних чудес Дніпропетровщини" провела для учнів 5-а класу гімназії №11 Ревко Л.А.


Діти "помандрували" до Дніпровсько-Орільського заповідника, ландшафтного заказника "Червона балка",геологічної пам'ятки природи "Скелі МОДРу", Токівського водоспаду та Блакитного озера в Кам'янському.

Дніпровсько-Орільський заповідник
Блакитне озеро - перлина Кам'янського

Немає коментарів:

Дописати коментар