понеділок, 18 липня 2016 р.

Міняю бібліотекаря – 2 (продовження).

13 липня директор Кам’янської міської  бібліотеки Герасюта Тетяна, відвідала бібліотеки  Тисмениччини. В приміщенні читального залу Тисменицької районної бібліотеки за круглим столом пройшло знайомство з бібліотекарями , партнерами бібліотеки та користувачами, а це були: Михайло Королик – депутат обласної ради, заступник голови Тисменицької районної ради, Степан Мандибур – заступник голови Тисменицької районної державної адміністрації, Степан Сворак – міський голова, доктор історичних наук, доктор філософії Українського вільного університету  Мюнхені, професор, член-кориспондент Української академії політичних наук, полковник міліції, Олександра Стефінко – начальник відділу культури Тисменицької райдержадміністрації, Оксана Микитин – завідувач Івано-Франківського регіонального центру інституту обдарованої дитини НА ПНУ України, психолог, Марія Федик – голова районного товариства Червоного Хреста, Телебачення «Тисмениця», Йосип Карпів – краєзнавець, поет, письменник, лауреат районної премії ім..Р.Федоріва, Кароліна Секрета – директор Тисменицької дитячої школи мистецтв ім.. Йова Княгиницького, Андрій Татарин – кандидат політичних наук, головний спеціаліст відділу освіти Тисменицької РДА, Богдан Нагорняк – тележурналіст, член Національної спілки журналістів Украни, керівник ДІЛ «Сузір’я», вчитель, Сергій Лабузько – головний спеціаліст райдержадміністрації.



Діалог супроводжувався показом відеоролика. який змонтували працівники бібліотеки за  результатами співпраці з партнерами.


Гостя поділилась досвідом своєї роботи, провела віртуальну екскурсію у  м. Кам’янське. А підсумком зустрічі за круглим столом став книжковий презент, який складався з музичних, прозових, поетичних творів письменників, митців Тисмениччини, що вручили начальник відділу культури Тисменицької райдержадміністрації Олександра Стефінко та директор Тисменицької ЦБС Ірина Мельник.
Продовженням перебування гості стало відвідання Криївки УПА в с. Клубівці, де місцевий краєзнавець, поет і письменник Йосип Дмитрович Карпів  провів цікаву екскурсію, що висвітлювала історію визвольної боротьби УПА за незалежність  на Прикарпатті і  на завершення подарував свою поетичну збірку.



Побували також у бібліотеках-філіалах с. Ямниця, с. Чорнолізці та с-ща Лисець. Хочеться відзначити. що при зустрічах були присутні керівники громад, що свідчить про підтримку і розуміння ними ролі закладів культури в житті громад.
 У Ямниці бібліотекарі відразу віднайшли свою професійну дотичність, що полягла у діяльності любительських об»єднань по веденню органічного землеробства  – у Ямниці «Сільський господар», а у Кам»янську – «Садиба».
Далі мандрівка продовжилась до Лисецької бібліотеки – філіалу, де в цей час проводилось  засідання творчого дитячого об»єднання «В гостях у Саморобкіна» . Учасники клубу виготовляли паперові квіти, які незабаром стануть прикрасою сцени під час відзначення 25 – ї річниці незалежності України. Тетяна Іванівна з цікавістю спостерігала за майстерністю  юних майстрів і виявила бажання показати майстер – клас по виготовленню паперової кульки.



В Чорнолізцях нас чекало приємне здивування….При вході до місцевих святинь культури учасники аматорського мистецтва нас зустрічали піснею «Ой зелене жито, зелене,  хорошії гості у мене…», а завітавши до бібліотеки та будинку культури у гості знову ж таки виникло приємне враження від проведених сучасних ремонтів приміщень. 


Як підсумок, хочеться відмітити, що в роботі  бібліотекарів як на Сході України так і на Заході багато спільного і навіть проблеми одинакові, і лише від креативності та сучасного підходу до форм і методів роботи бібліотекаря залежить їхнє вирішення і майбутнє бібліотек.


http://tismenitsa.if.ua/uncategorized/%D0%BC%D1%96%D0%BD%D1%8F%D1%8E-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%8F-2/

Немає коментарів:

Дописати коментар