четвер, 3 грудня 2015 р.

Сезон прем'єр.

В Центральній бібліотеці для дітей стартував сезон прем'єр, який стає вже традиційним. Презентації нових книг в нашій бібліотеці проходять щороку і тому цьогорічний книгопад подарував нашим читачам кілька прем'єр.
Перша презентація була на книгу Соф`ї  Прокоф`євої "Латочка та Хмареня"."Чудові казки з жовтої валізки" були представлені на виставці книг шанованої дитячої письменниці, вік якої сягає 87 років.Писаревська Т.М. нагадала дітям про всі книжки Соф`ї  Прокоф`євої, які вже давно полюбилися юним читачам."Латочка та Хмареня" вперше видається українською мовою і в ній, як і в кожній книзі автора, чудовий сюжет.В одному королівстві вся вода належить королю і його посіпакам, які за великі гроші продають її простим людям.Цю несправедливість  долають дівчинка і справжня хмарка.



Прем'єру книги Олени Задерецької "Чарівне місто" підготувала для першокласників Ревко Л.А.   "Чарівне місто" написане саме для дітей,що тільки учаться читати і вона може стати першою "великою" книгою юного читайлика.Сюжет книги дуже цікавий, з нього, наприклад, діти дізналися, що може трапитись, якщо з абетки зникне літера "А". Діти спробували називати свої імена без літери "А" і виявилось, що буква є чи не в кожному імені і без неї воно звучить досить дивно (спробуйте і ви!). Гра сподобалась дітям і вони допомогли розчаклувати ім'я героя книги, який виявився Андрійком.Гадаємо, що в майбутньому   "Чарівне місто" чекає щаслива доля улюбленої книги.



   
  В "ЧуднИй світ Івасика Телесюка" запросила 1а колегіуму №16 Табакова І.М.


Нова книга Антона Сіяніки не залишить байдужою жодної дитини, бо в ній  фантазія автора збігається з дитячою фантазією юного читача.Хто не мріяв хоча б коли-небудь потрапити до справжньої казки і навести там свої порядки?Про звичайних дітей, які потрапляють в казку, нагадала Табакова І.М. Ці герої вже давно полюбилися багатьом поколінням наших читачів - "Баранкін,будь людиною!"В.Медвєдєва."Чарівник Смарагдового міста"О.Волкова,"Королівство Кривих Дзеркал"В. Губарєва, "Нескінченна історія"М.Енде.І ось новий український герой в чудовій компанії ! Оживили казку ляльки Кіт і Баба Яга, яких зустрів в казковому світі Івасик Телесюк.



А почути новеньку  казку у виконанні Анатоліча ("Сніданок з 1+1") - це ще одне диво, яке дарує дітям інтернет.


А відкрити всі секрети книги зможуть лише ті, хто її прочитає!Щасливого і довгого життя тобі,Івасик Телесюк!
Зустріч з  "Пригодницькою бібліотекою Сашка Дерманського" чекала на учнів 3а колегіуму №16. Прем'єри книг молодого українського автора підготувала для дітей Табакова І.М. Вона познайомила учнів з героями нових книг - вужом Ониськом, принцесою Малякою,королем Буків,драконицею Джульєттою,нявками та Чугайстром.Діти почули вірші у виконанні Сашка Дерманського і побачили буктрейлер читачів НБУ для дітей на книгу "Танок Чугайстра".Юні читачі міста раді знайомству з новими книгами молодого дитячого письменника України, твори якого вже полюбилися нашим користувачам.



Завітайте до Центральної бібліотеки для дітей і знайомтесь з новими чудовими книгами!

Немає коментарів:

Дописати коментар