вівторок, 10 лютого 2015 р.

"Словом і фарбами ". До 125 - річчя Б. Пастернака.

Бібліотека - філія №4 тісно співпрацює з викладачами та вихованцями  дитячої художньої школи  ім. Першудчева.Значна частина учнів досягла юнацького віку. Крім того , що ми виконуємо багато різноманітних довідок , робимо тематичні підбірки літератури до занять, знайомимо з новими надходженнями цього року запропонували цикл поетичних годин "Словом  і фарбами ".


 Юність , поезія , творчість тісно взємопов'язанії. Коли ж іще знайомитися з вершинами світового поетичного слова ,а  надто , коли ти опановуєш мистецтво живопису ! Ще Горацій визначив : "Поезія - як живопис: якийсь твір полонить тебе більше , якщо ти розглядатимеш його зблизька , а якийсь - якщо відійдеш подалі".


Читання для натхнення  розпочали в групі Фуштей А.І. Година "Снег идет и все в смятеньи" була присвячена 125 річчю від дня народження Б.Пастернака, якого називають Пушкіним ХХ століття . Вірші його чудові , що ні рядок - шедевр . Для більшості юнаків поезія Пастернака була відкриттям.  Антоніна Іванівна виявилась знавцем і продекламувала кілька улюблених поезій , що неабияк вразило вихованців. Як творча особистість , вона зізналась , що в юності писала вірші.


Задумуючи поетичні години ,ми ставили собі за мету , щоб безмежний світ поезії не залишився поза увагою підлітків і їх внутрішній світ незбіднів  і незмалів  . Щоб виникло бажання   читати  , розуміти і відчувати  прекрасну поезію.


Немає коментарів:

Дописати коментар