пʼятницю, 6 вересня 2013 р.

Микола Томенко хоче відновити моду на читання книжок.



Найкращі читачі 2013 року Національної бібліотеки України для дітей отримали нагороди від Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» - книжки та спортивний інвентар для занять спортом. 



Під час відкриття свята «Бібліотека збирає друзів» Микола Томенко зауважив, що традиційна книга на сьогодні пережила серйозні випробування, і міф про те, що книжка зникне з життя людини і буде замінена комп’ютером чи електронними виданнями, не справдився.
«Навпаки, сьогодні у багатьох європейських країнах статистика засвідчує збільшення продажу книг та кількості людей, що читають традиційні, а не електронні книги. Мій досвід засвідчує, що прочитання книги – це спосіб ще раз прожити життя, і паперову книгу неможливо повноцінно замінити електронною», - зазначив Микола Томенко.

Крім того, він розповів про важливу роль традиційної української книги для виховання дітей та поінформував, що зараз його Фонд реалізує акцію «Українська книга – для дітей Києва», в результаті якої буде поширено більше 10 тисяч дитячих книжок видавництва «Веселка» у дошкільних закладах столиці. Також він висловив готовність підтримати будь-які інші проекти, які спрямовані на популяризацію традиційної книги та моди на читання. 


http://jeynews.com.ua/news/d0/79994

Немає коментарів:

Дописати коментар