пʼятницю, 20 вересня 2013 р.

Вперше в дитячій бібліотеці

Гарячим виявився вересень в Центральній бібліотеці для дітей.Одразу три перших класи колегіуму№16 виявили бажання відвідувати бібліотеку щотижня. І вже 10 вересня на екскурсію до бібліотеки завітав 1-б клас.Першачків гостинно зустріла бібліотекар абонементу Писаревська Т.М.Її розповіді про книги зацікавили малечу і того ж дня деякі з них привели своїх батьків, щоб записатись до бібліотеки. Це нас дуже тішить.


Екскурсія продовжилась в читальному залі, де діти могли показати свої знання казок, відповідаючи на хитрі запитання.


Також їм знадобилась увага, коли до них у гості завітав колобок.Казку "Колобок"бібліотекарі показали з помилкою, яку уважні діти одразу ж помітили, бо замість  ведмедя колобок зустрів їжачка.
Переглядом мультфільму "Як Петрик П`яточкін слоників рахував"закінчилась перша зустріч учнів з бібліотекою.Вони дізналися, що в бібліотеці оживають казки і в ляльковій виставі і на екрані.
Другі відвідини  першокласників  бібліотеки принесли їм зустріч з ляльковими героями української казки "Лисичка-сестричка та вовк-панібрат".


В цей день бібліотекар знайомила дітей з народними казками.Перегляд мультфільму "Солом'яний бичок"поповнив арсенал знань учнів ще однією українською казкою.Розмови з дітьми про український фольклор  продовжиться, бо, на жаль, маленькі першокласники погано знають навіть найпростіші казочки.  


Немає коментарів:

Дописати коментар