понеділок, 2 вересня 2013 р.

Літо скінчилося. Вітаємо школу!

Все літо у дитячих бібліотеках Дніпродзержинська вирувало яскраве книжкове життя. Зустрічі на бібілотечних галявинах просто неба, вікторини, конкурси, знайомство з новими друзями та новими книгами, майстер-класи, компютерні ігри та бібліотечні кінозали - не перелічити всього, чим займалися дітлахи на канікулах у міських бібліотеках. Та почалася осінь, учні пішли до школи. Але це зовсім не означає, що у бібліотеках запанувала тиша. 2 вересня для маленьких учнів 1б класу колегіуму № 16 навчання почалося з незвичайного уроку.


До них на свято завітали Незнайко, Перша книжка Букварик і навіть Лінь, яка хотіла забрати дітей до країни Пустощів та Неробства. Вона навіть поцупила у дітей чарівний ключ від країни Знань. Та дітки не послухалися Лінь і всі разом прогнали її з класу.



Вони пообіцяли своїй першій учительці Валентині Іванівні та своїм батькам, що будуть дружними, старанними та ніколи не лінуватимуться. А допомогли організувати свято бібліотекарі Центральної бібліотеки для дітей Писаревська Тетяна Миколаївна та Табакова Інна Миколаївна.



В цей же день Центральна бібліотека для дітей розпочала двомісячник, присвячений визначній події в історії  - 70-річчю визволення Дніпродзержинська від фашистських загарбників. До бібліотеки завітали учні 4а класу колегіуму № 16 разом зі своєю учителькою Людмилою Петрівною. Вони здійснили відеоекскурсію "Віднині встановлено "новий порядок", присвячену періоду окупації у нашому місті. 


Діти дізналися, як були перейменовані на німецький лад міські вулиці та площі, про "комендантську годину", про те, як жили у цей час звичайні жителі міста. Учні слухали дуже уважно, бо й про цей важкий період у житті міста та країни потрібно знати. Підготувала та провела відеоекскурсію бібліотекар ЦДБ Дорофеєва Тетяна Володимирівна.


У бібліотеці заплановано багато заходів, присвячених темі визволення міста, які пройдуть протягом вересня та жовтня.

Немає коментарів:

Дописати коментар