середу, 8 грудня 2021 р.

8 грудня День мандрівника в часі

8 грудня. До закінчення року залишилось 23 дні. У світі сьогодні відзначають Міжнародний день художника,  день клімату, День орнаментальної музики, День мандрівника в часі.


Якщо дослівно перекласти назву цього свята "День мандрівника у часі", то вона звучить так «День, коли можна прикинутись мандрівником у часі».

Свято з’явилося в інтернеті понад 20 років тому завдяки фанатам фантастики. Вони й запропонували оригінальний спосіб святкування – вдавати із себе людей, які прибули з іншого часу.

  Макс Кідрук вам у допомогу

Ідея такого подорожування здавна бентежила розум людей. Цю тему висвітлювали у своїх творах письменники-фантасти, а режисери знімали видовищні художні стрічки. Вчені теж не залишалися осторонь, а після відкриття загальної теорії Ейнштейна почали працювати над створенням машини, яка б дозволила відправитися у бажаний час.

Але у таких привабливих мандрівках криється велика небезпека, тому що ніхто не може впевнено сказати, чи впливає зміна минулого на події у майбутньому. Великий фантаст Рей Бредбері описав можливість такого результату у творі «І пролунав грім», коли головний герой випадково наступив на метелика, подорожуючи у стародавні часи.

А ось просто прикинутися таким мандрівником 8 грудня – це безпечно та весело. Тому варто домовитися з друзями й зробити цей день незабутнім.

Мандруйте разом з бібліотекою на Шевченка!

Немає коментарів:

Дописати коментар