пʼятницю, 30 квітня 2021 р.

Великдень у бібліотеках Кам'янського

Великдень завжди освячений сонцем, теплом, як свіжа паска та яскравий, як крашанки у святковому кошику. 


Бібліотеки причепурились у святкове вбрання: стильне, вишукане, яскраве, неповторне.

Святковий настрій у бібліотеці - філії №7 допомагала створювати майстриня Наталія Дяченко










Стримані кольори у бібліотеці - філії для дітей №8 вражають. Ганна Голубовська зуміла створити свято лише за допомогою кольорового паперу.






В артмайстерні бібліотеки - філії №9 "Сяду я скраєчку - розпишу яєчко" кожен створював власну писанку - маленький світ з небом та зорями, сонцем і деревом життя. 




У бібліотеці - філії №2 відкрилась авторська виставка вишитих бісером ікон майстрині Салтєвської Олени. Це охоронні ікони "Остробрамська", "Семистрільна", ікона святого Пантелеймона цілителя, багато іменних ікон. Вже з першого дня виставки стало зрозуміло, що  роботи полонили мешканців Соцміста.



Святкова інсталяція бібліотеки - філії №3


Виставка майстрині Лариси Лосенко "Яйце, як творчий космос!" експонується в центральній бібліотеці Т.Г. Шевченка. Понад 900 унікальних робіт. Тут є все: писанки, крапанки, дряпанки, ниткова філігрань і «мамине рішельє», різблення і вишивка, вітражі і космос, пори року і «сад любої подруги», «величне століття»… І не перелічиш!








Чи може така буденна річ, як звичайнісіньке яйце, надихнути на створення прекрасного? Писанкарство в нашій культурі має глибоке коріння. Традиція прикрашати яйця до Великодня генетично обумовлена та сповнена магічного значення. Вона споріднює нас з нашими предками з далеких дохристиянських часів. Існує безліч технік і способів. І мабуть, всі вони відомі чудовій майстрині Ларисі Лосенко. Працьовитість, терпіння і завзяття цієї жінки вражає! Дуже крихкий матеріал, а яка величезна колекція.

Кам'янська центральна бібліотека для дітей відзняла черговий фільм для своїх маленьких читачів і глядачів ютуб каналу "БібліоЧат Кам'янЧат" про культурно-мистецьку акцію на майдані Петра Калнишевського "Великоднє містечко" й закликає: встигніть запастися весняним позитивом та запрошує до бібліотеки за книжками!


Щиро вітаємо усіх своїх читачів зі світлим Христовим Воскресінням і бажаємо всім радісних, благословенних і щасливих Великодніх свят!

Немає коментарів:

Дописати коментар