четвер, 1 квітня 2021 р.

Веселий чарівник із Кам'янського

Зустріч  з дитячим письменником Олегом Майбородою - чудове завершення тижня дитячої та юнацької книги у Кам'янському


Відтепер малята дитячого садочку №3 "Планети дитинства" знають як виглядають живі письменники. 
Виявляється Олег Майборода  не лише пише  книжки. Він пише музику, грає на саксофоні, флейті, та своїми золотими руками, він дитячий масажист,  допомагає дітям долати хворобу.

Діти читали Олегові вірші, дарували малюнки, а письменник читав нові казки.

 



Довідка:
Серед плеяди українських поетів, які пишуть для дітей відоме ім'я - Олег Майборода. У різних видавництвах у нього вже вийшло близько ста цікавих книг: "Їжачок - рятівничок ", "Чудасія», "Англійська абетка", "Весела зарядка" тощо. Веселий, іронічний стиль його творів дуже подобається дітям.


Олег Майборода народився 2 червня 1971 року в Кам’янському. Закінчив Дніпродзержинське медичне училище за спеціальністю "Сестринська справа".

Перша книга була видана видавництвом "Торнадо " (зараз Талант ) в 2004 році. Відтоді письменник не припиняє співпрацю з українськими видавництвами: "Клуб сімейного дозвілля", "Белкар книга", "Калита", "Манго", "Пегас". Є постійним автором журналів "Пізнайко", "Малятко", "Ухтишка"

Олег Майборода - лауреат ХІ - го Всеукраїнського фестивалю української книги «Феодосія -2011" в номінації "Дитяча література". На ньому найвідоміші і просто молоді письменники мали можливість представити свої роботи. Всього на Всеукраїнському заході зібралося 75 письменників, які представили найрізноманітнішу жанрову насиченість української літератури. Тут була представлена ​​й наукова фантастика, і всіма улюблене фентезі, поезія, романістика і, звичайно, дитяча література. Серед усього авторського натовпу особливо виділявся дніпродзержинський дитячий письменник, відомий сьогодні на всю Україну, Олег Майборода. Він один з дев'яти письменників став лауреатом фестивалю. Але у 2013 році Олег Майборода виборов гран- прі ХІII - го Всеукраїнського фестивалю української книги «Феодосія -2013".

2013 року в Києві на книжковому ярмарку «Український дім», а потім у Донецьку відбулася презентація нової книги «Не зовсім казки» Олега Майбороди, яку надруковано львівським видавництвом Старого лева українською мовою накладом у 2 тисячі примірників

Це перша літературна робота Олега Майбороди, написана прозою.

Сам автор жартує, що книга вийшла по справжньому українською - написана в Кам’янському, ілюстрована в Києві, надрукована в Харкові львівським видавництвом.

Олег Майборода з книгою «Не зовсім казки» брав участь у VII Львовскому міждународному дитячому фестивалі, що відбувся 17 - 19 травня 2013 р. у Львові.

Олег Майборода переможець першого Всеукраїнського літературного конкурсу прозаїчних україномовних видань «Dnipro-Book-Fest - 2018» в номінації «Проза для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку». Перемогу автору принесла книга «17 історій для малят «Чому у зайця довгі вуха», лауреат премії ім Марійки Підгорянки (2018 р.)


Компанія Inbooker (InternationalBookCopyrightTrade) представила видавцям світу книгу Олега Майбороди «Не зовсім казки» від Старого Лева Китайській міжнародній виставці книг для дітей (CCBF), присвяченій виданню, поліграфії та розповсюдженню авторських прав на книги для дітей та підлітків. На ньому було понад 200000 книг представляли 2010 експонентів з 75 країн. Подію висвітлювали більше 200 китайських та закордонних ЗМІ.

Книги Олега Майбороди напрочуд лаконічні й дотепні, а відтак – незвичні. На сторінках його виданнь сорока-мрійниця летить із лелеками у вирій, хробачок Василько разом із хробачихою Василинкою співають дуетом, а комарик-мандрівник допомагає на станції переливання крові.

Олег Майборода дуже відкрита людина, часто зустрічається з читачами у бібліотеках, книжкових крамницях, школах, дитячих садочках. 

Своїм шеф редактором, Олег Майборода вважає  доньку Євгенію,  філолога за фахом, яка першою редагує роботи батька.

"Намагаюся жити цікаво, наповнювати по повній кожен день. Два роки тому почав освоювати саксофон, флейту.Це дуже хороший відпочинок для мозку». 

Пише музику на власні тексти, сам їх виконує.


Немає коментарів:

Дописати коментар