понеділок, 19 квітня 2021 р.

Поетичний батл "Ти себе українкою звала" у Кам'янському

За підтримки відділу культури Департаменту з гуманітарних питань днями у бібліотеках Кам'янського пройшов другий тур поетичного батлу "Ти себе українкою звала", присвячений 150 річчю від дня народження Лесі Українки для тих, хто любить поезію, хто уміє її читати, хто хоче її читати.

Правила та умови дуже прості, але карантин вніс свої корективи, тому було прийнято рішення про проведення першого туру онлайн. Учасники готували відео з читанням одного з віршів Лесі Українки на вибір та публікували його на сторінці Бібліотека на Шевченка за хештегом #ти_себе_українкою_звала у фейсбуці.

У першому турі взяли участь 83 учасники з Кам'янського, Дніпра, Кривого рогу, П'ятихаток, Перещепине, Карнаухівки, Новомосковська, навіть з Норвегії.
Наймолодшому учаснику виповнилося лише 4 роки, найстаршому -72.

Творчість Лесі Українки надихала.Тому нам надсилали не лише відеопоезію, але й малюнки, вишивки, поробки.

За підсумками першого туру журі обрало найкращих читців.

Другий тур відбувався у вигляді індивідуальних двобоїв, всі тексти читалися напам’ять.
Переможців у кожному раунді та у фіналі визначало журі. Поразка зараховувалась учасникові за таких обставин: зупинка у читанні окремого тексту, невиразне монотонне читання, вичерпаність репертуару, використання допоміжних засобів.

Другий тур розпочався поетичним змаганням, в якому зійшлися учасники вікової групи 45+ Валентина Плякун, Валентина Кириченко, Катерина Очеретько.
 

У Валентини Плякун Леся  дуже активна, вольова, борець, як і сама Валентина.


 Валентина Кририченко презентувала Лесю ніжною, жіночою, щирою.


У Катерини Очеретько Леся виглядала зажуреною, тихою, тендітною, домашньою.


Ми вдячні учасницям за любов, трепетне ставлення до творчості Лесі Українки та вітає переможницю батлу у категорії 45 +  Валентину Плякун!

А ось ця маленька дівчинка Козакова Діана (9 років), учениця 3-І класу СЗШ №37  вперше на такому  поетичному батлі.



Вона змагалася у двобої з досвідченою конкурсанткою Марією Черненко, (10 років) ученицею 4 класу Колегіуму №16 - переможницею поетичного батлу за творами Ліни Костенко у 2020 році.

Перемога дісталася Діані. Виявляється, що вона ще й вірші пише. Такий чудовий віршований подарунок нам зробила.

Найважче було конкурсанткам у віковій категорії 13+.

Владислава Бондаренко, Медвідь Марія - студентки медичного коледжу, Яланська Вероніка - учениця Гімназії №11, Мироненко Ганна-учениця 7 класу м.Дніпро, Шапа Софія - учениця СЗШ №38, Майдан Єлизавета - студентка металургійного коледжу одна за одною читали вірші на вбування доти, поки не залишилась одна - переможниця. Нею стала Яланська Вероніка.


Яка це насолода чути поезію Лесі Українки, яку розуміють, відчувають й добре, майже артистично, декламують.






Немає коментарів:

Дописати коментар