четвер, 29 квітня 2021 р.

Бюджет участі 2021:бібліотечні проєкти

Бібліотеки Камянського викорситовують будь - які можливості щодо покращання стану власних бібліотек: конкурси, гранти, спонсорство, бюджет участі.
Так протягом 2019 і 2020 років реалізовано два громадських проєкти: "Приваблива бібліотека" та "Безкоштовна цифрова освіта". 

У конкурсі проєктів Бюджет участі 2021 подано вже два проєкти. Сподіваємось, що мешканці територіальної громади підтримають їх.
 
Проєкт № 55 «Історія Кам’янського в  смартфоні» Категорія "Екологія. IT. Культура".

Створення електронних копій книжкових пам’яток про місто шляхом оцифрування з вільним доступом 24/7 для всіх категорій користувачів без обмежень через електронну бібліотеку.  


На вирішення якої проблеми спрямований проєкт: Унікальний краєзнавчий фонд зберігається у неналежному стані. Приміщення книгосховища не пристосоване для зберігання інформації на паперових носіях: підвищена вологість, пліснява, відсутність вентиляції, правильного температурного режиму руйнують безцінні видання.

Єдиний вихід для збереження паперових видань: створення електронних копій книжкових пам’яток про місто. 

Детальніше тут:

№ 69 «Доступна бібліотека – простір рівних можливостей» Категорія «Інфраструктура». Облаштування безперешкодного доступу до бібліотек – філій №3,8,7, юнацького відділу особам з обмеженими фізичними можливостями та маломобільних груп населення.


Більшість наших співвітчизників, виїджаючі за кордон, дивуються, як тут багато людей з інвалідністю. Не те що у нас. Але в Україні людей з обмеженими можливостями не менше, ніж у інших країнах світу. Можливе навіть більше. Вони просто не виходять на вулиці. А все тому, що вулиці, кафе, кінотеатри, бібліотеки і навіть оточуючі не готові їх прийняти.

Бібліотеки у значній мірі лишаються неадаптованими до потреб осіб з інвалідністю, людей похилого віку та батьків з дитячими візками. Тому, забезпечення безперешкодного доступу до публічної бібліотек наразі є дуже актуальним.

Проєктом передбачається:
 1.Встановлення системи вхідної групи дверей з маркуванням на скляних поверхнях та протиударною плівкою.
  2.Облаштування входу до бібліотек безпечними та нормативними пандусами.
 3. Укладання тротуарної плитки на прилеглій до бібліотеки території для вільного, безбар'єрного та безперешкодного доступу до бібліотек 

Це надасть можливості для всіх мешканців мікрорайонів задовольняти свої соціокультурні, освітні та дозвіллєві потреби.

Детальніше тут:

 #бюджет_участі_2021_підримуй_бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар