неділю, 13 жовтня 2019 р.

День Захисника України в бібліотеках Камя♥нського

Як зробити цей день незабутнім  знають Камянські  бібліотекарки



Ігри, конкурси, вікторини, випробування, читання, перегляд фільмів, фестивалі — лише маленька частина бібліотечних активностей, що запропонували бібліотеки в межах загальноміських заходів.

Кожна бібліотека презентувала щось особливе й цікаве.

В арт-галереї у вікні бібліотеки на Шевченка демонструється виставка світлин Сергія Петренка "Точка відліку".

Бібліотеки — філії № 9 і №5 встигли взяти участь в етнофестивалі "Козацька Покрова" влаштувавши Станцію № 8 - інтелектуальний маєток для молоді, яка брала участь у квесті. Тільки той, хто добре знає історію України, пройшов усі випробування.



Які ж незвичайні гості завітали до бібліотеки — філії №5! Молоді козаки наполегливо хотіли дізнатися про козацтво: як варили куліш на Січі справжні козаки, як одягалися та які звички мали. А для цього хлопці на сам перед звернулися до каталогу і лише після цього шукали книги на полиці. І їм це вдалося!!! Можна навіть фільм знімати «Як козаки до бібліотеки ходили».





Центральна бібліотека для дітей розповіла про цих сміливих та вправних «вільних людей". Не забули згадати про чуприну, човни «чайки», шаровари, козаків з надзвичайними здібностями — характерників та багато іншого.

Свою вправність випробовували у змаганнях: переправа через річку; вправні рибалки; як козаки та козачки фортецю будували. Козачки в змаганнях не поступалися хлопцям, але вітання та чудові енциклопедії дісталися саме нашим майбутнім козакам — захисникам. 



Учні 4 - Б класу колегіуму №16 переглянули про життя козаків уривок фільму «Тарас Бульба» й самі захотіли стати козаками та козачками. Для цього треба було пройти інтелектуальну вікторину, показати свою вправність та силу у змаганнях на швидкість.

Бібліотекарки бібліотеці-філії №9 влаштовували новачкам різноманітні конкурси:"Мішень", Швидше та сильніше", "Перевізник", "Втеча з полону", конкурс козаків — любомудрів.


Форми бібліотечної роботи, що використовують бібліотекарки роблять історію живою та цікавою.

Немає коментарів:

Дописати коментар