пʼятницю, 25 жовтня 2019 р.

Роки окупації та миті визволення

Як розповісти дітям та згадати з дорослими про важкі й далекі роки окупації фашистськими загарбниками Кам'янського, про мужні дні визволення, як поєднати трагічне й комічне, мужність й зрадництво знають кам'янські бібліотекарки.

Разом з учнями гімназії №6 бібліограф Людмила Ревко досліджувала "Живу історію Євгена Лебедєва — художника-земляка", дитинство якого прийшлось на суворі роки війни з нацистськими окупантами. Знайомство з творчістю Євгена Лебедєва в арт-галереї бібліотеки на Шевченка була дуже доречним.




Годину історії «Все пам’ятає батьківська земля – і грім гранат, і визволення день» провели в бібліотеці-філіалі № 5  для вихованців 6 – 10 класів КДПС, розповідь  доповнили виставкою «Очима фронтового репортера», на якій представили світлини прадідусів наших читачів.




Годину пам'яті "Безсмертя подвигу" присвятили бібліотекарки бібліотеки — філії №2 76-й річниці визволення нашого міста від фашистських загарбників.

На зустріч з учнями шкіл мікрорайону №20 та 37 завітали почесні гості — ветерани та діти війни, які бачили воєнні жахіття власними очима. Їхні розповіді нікого не залишили байдужими. Ховрич Ольга Григорівна, читала свої вірші про війну, співали пісні воєнних років.


Немає коментарів:

Дописати коментар