пʼятницю, 25 жовтня 2019 р.

Українські письменниці серед претендентів на премію Астрід Ліндґрен 2020

Під час Франкфуртського книжкового ярмарку оголосили письменників та ілюстраторів, що боротимуться за здобуття престижної літературної нагороди – Меморіальної премії імені Астрід Ліндґрен 2020 року. До переліку претендентів потрапило дві українки – письменниця Леся Воронина та художниця Катерина Штанко.



Премія імені Астрід Ліндґрен була заснована на честь відомої дитячої письменниці і вручається щороку за досягнення в літературі для дітей та юнацтва. Загалом за першість у премії боротимуться 237 кандидатів із 68 країн світу, серед яких 49 нових імен. Усі претенденти є авторами, ілюстраторами чи промоутерами читання. З них 46% – жінки, 41% – чоловіки та 13% – організації. Хто переможе – дізнаємося 31 березня 2020 року.

Леся Воронина – українська письменниця, перекладачка, журналістка. Саме вона написала низку книг для дітей, серед яких «Слон на ім’я Ґудзик», «Слон Ґудзик та Вогняна квітка» та ін. А завдяки художньому таланту художниці Катерини Штанко з’явилися книга «Дракони, вперед!» та ілюстрації до десятків книг для маленьких читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар