понеділок, 12 серпня 2019 р.

Вітаємо Миколу Тютюнника

Відомий український письменник з Кам'янського Микола Тютюнник отримав почесну відзнаку — медаль Національної спілки письменників України.


Микола Тютюнник переселенець з Луганщини, член Національної спілки письменників України, лауреат міжнародних літературних премій, за час перебування в нашому місті встиг видати дев'ять книг поезії та прози, опублікуватися в журналах, альманахах, інформаційних порталах України, Австралії, Білорусі, Німеччини, Греції, Болгарії, Бурятії, Канади, Росії, США,  став членом Слов'янської літературно-артистичної Академії (Болгарія).


Зараз у М.Тютюнникова (Тютюнника) більше двадцяти книг оповідань, повістей, романів і поетичних перекладів.

Побачило світ зібрання його творів у восьми томах. Більшість творів написано про Донбас. Чотиритомна романіческая тетралогія «Лугарі» оповідає про життя шахтарів протягом сорока років. 

Особливу популярність принесли автору його історичні романи у віршах «Маруся Богуславка» та "Бунтарська галера".

Серед тих, хто високо оцінюнивав і оцінює його творчість, всесвітньо відомі письменники О. Гончар, М.Вінграновський, Герої України І.Дзюба, П.Загребельний, Л.Лук 'яненко, професор К.Ткач, його колишній керівник літературного семінару А.Дімаров і багато інших.

Він лауреат літературних премій імені В.Даля, В.Сосюри, Б.Гринченка, В.Симоненка, Б.Горбатова, М.Чернявського.

М.Тютюнник також є повним кавалером ордена «Шахтарської слави». 

Немає коментарів:

Дописати коментар