пʼятницю, 2 серпня 2019 р.

День в історії Кам'янського

2 серпня 1079 р. під час повернення з походу на дніпровській переправі поблизу сучасного Романкове вбитий онук Ярослава Мудрого молодий князь Роман Святославович. За версією дніпродзержинського історика Сергія Семенчи факт вбивства юного князя Романа (ласкаво іменованого Романко) дав назву цьому місцю на березі Дніпра.



(Світлина з архіву  Віктора Куленка)

2 серпня 1942 р. на стадіоні товариства «Сокіл» відбулася зустріч між командою футболістів Дніпропетровська та місцевою командою «Сокіл».

Під час першого тайму кам’янчани забили дніпропетровцям два голи, а в другому таймі, як кажуть, «на закуску» забили ще один гол.

В результаті дніпропетровці залишились з «с сухою», а кам’янчани з перемогою 3:0. 
Особливою майстерністю гри відзначився капітан нашої команди Єрохін, який забив два голи, за що глядачі обдарували його гучними оплесками та букетами живих квітів. 
З місцевих футболістів доброю грою також відзначився Семерний В., який, захищаючи свої ворота, неодноразово відбивав напад дніпропетровців.

В цей сам день одночасно відбулася зустріч дніпропетровської і місце вої волейбольних команд. В цій зустрічі гості одержали перемогу з рахунком 2:1.

Немає коментарів:

Дописати коментар