пʼятницю, 15 березня 2019 р.

"Рожеве сарі" у клубі документального кіно DOCUDAYS UA

15 березня в юнацькому відділі бібліотеки на Шевченка м. Кам'янське у рамках Кіноклубу Docuday UA Прометей дивились документальний фільм «Рожеві сарі» (реж. Кім Лонжинотто, 2010). 


Опісля перегляду фільму студенти металургійного коледжу разом з модераторкою клубу бібліотекаркою Наталією Бохан обговорювали проблеми домашнього насильства, про те, від чого потерпають жінки в Індії,  шукали відповіді на питання: «Як розірвати це замкнене коло насильства?»




«Життя дівчини жорстоке... Життя жінки дуже жорстоке», – відзначає Сампат Пал, героїня цього фільму. Вона, як і багато інших, молодою дівчиною віддали заміж в родину, де її часто били. Але попри все вона боролась і покинула сім’ю свого чоловіка, зрештою ставши борцем проти поневолення жінок у штаті Уттар-Прадеш. Рекха, 14-річна дівчина з касти недоторканних, на третьому місяці вагітності, вона бездомна – не може побратися з батьком своєї майбутньої дитини, бо він належить до вищої касти. Чоловік 15-річної Рену, яку заміж видали батьки, покинув її, і тепер дівчина погрожує накласти на себе руки. Для обох юних дівчат, переляканих і відчайдушних, Сампат Пал – єдина надія. Рожеві сарі – це непохитний і часто кумедний образ таких незвичайних політичних активісток та їхнього харизматичного лідера. Партнер Сампат Пал Бабуй, спостерігаючи, як змінюється вона з часом, не такий упевнений...

Студенти вперше зіткнулися з подібною проблемою. Дехто був обурений, дехто засмучений. Але доля юних жінок не залишила їх байдужіми. Є про що подумати!

Немає коментарів:

Дописати коментар