суботу, 16 лютого 2019 р.

Бібліотечні вітання у день кохання:приємні спогади минулого тижня

День святого Валентина здавна оповитий різними таємницями та легендами його походження. Одні надають романтичного значення цьому дню, інші  – розцінюють його лише з комерційних поглядів. Проте все ж варто дізнатись, звідки ми можемо брати витоки та історію всім відомої дати. І ми вже постаралися.


В читальному залі віталися віршами Юлії Купіч


Майже вікна дихали коханням






Відділ абонемента зустрічав читачів книжковою інсталяцією у стилі мінімалізм, але дуже вишуканою




Вікна юнацького відділу спокушали теплими історіями про кохання






Учні 9-го класу СЗШ №6 разом з бібліотекарями згадували Ромео і Джульєтту, царя Соломона, Купріна, Шоу, Данте, вчилися робити дівчатам компліменти, складати вірші, змагалися за їхні серця, що зовсім не просто. За святкуванням - чаюванням провели час у дружній компанії.

На етикет - змагання "В день святого Валентина чемний, навіть, Буратіно" бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей запросили учнів 2-в класу колегіуму#16. Вчилися говорити компліменти, малювати сердечка парами  зав'язаними руками, складати "розбите" серце. Уважно слухали казку про снігура, який соромився познайомитися з синичкою.



У бібліотеці - філії № 9  у сімейній вітальні на "Таємне побачення з улюбленою книгою" зібралися члени клубу сімейного читання та цікавого дозвілля " Невгамовні бібліобатьки". 



Для улюблених читачів, закоханих у життя, книгу, читання бібліотекарі  влаштували книжкове бієнале «Валентинка читацьких симпатій» 


Не обійшлося  без виготовлення вітальних валентинок.

Дружній колектив бібліотеки-філії №3 разом з читачами під пильним наглядом улюблениці Соні старанно робили листівки для матусь, бабусь, друзів.



                                 Cюрприз для подружки!


Непогано вийшло!


Книжки про перше кохання поруч!



Бібліотекарі бібліотеки-філії №2   продовжили марафон "Тиждень кольорової книжки". Читачі вгадували, якого кольору буде наступна виставка. У передчутті весни я   вважала, що пануватиме зелений колір. Інші - червоний. І вгадали: колір нової виставки червоний.
На минулому тижні святкували День закоханих, отже і колір, що символізує кохання - червоний. Книжки у червоному кольорі виглядають дуже яскраво й самі просяться до рук.



Навіть, краєзнавче товариство "Кам'янське-Дніпродзержинськ не лишилося осторонь". Кохання панувало й на нашому засіданні.

Олександр Слонєвський познайомив членів товариства з главою майбутньої книги «Білі плями історії Кам’янського - Дніпродзержинська» під назвою «Посмішка Джоконди, або 700 років родоводу сім’ї Заборовських». 


А потім влаштували фотоквест - презентацію світлин із сімейних архівів  на тему "Кохання".
Впізнали?


Звертайтесь! Допоможемо!

м.Кам'янське

Немає коментарів:

Дописати коментар