середу, 20 лютого 2019 р.

Антиципатор у Кам'янському

Бібліотеки Кам'янського розпочали реалізацію нового бібліотечного проекту  "У-мовний рефлекс: думаємо, читаємо, розмовляємо українською".



Мета проекту - залучити кам'янчан до користування українською мовою на рівні мовного рефлексу за допомогою  різноманітних активностей:мовних акцій, квестів, презентацій нових книжок, конкурсів, авторських бібліотечних проектів: "Українська література: перезвантаження", "Літературні вибори", #101 точка читання, зустрічей з авторами тощо.

20 лютого відомі українські письменниці Ольга Репіна (Дніпро) та Еліна Заржицька (Дніпро) презентували нашим читачам - студентам медичного коледжу нетиповий психологічний роман про Майдан під назвою «Убити Антиципатора», де героями є не стільки люди, як їхні характери і психотипи.



Еліна Заржицька:

— Ця книжка є спробою відгукнутися на сучасні масштабні історичні події. А загалом, це — альтернативна соціально-психологічна історія. Тут є і любов, і зрада, і шлях до події, яка може змінити долю всієї країни.


Ольга Рєпіна:

— Хотілось би підкреслити наявність у нашому романі великої кількості психологічних моментів. Зокрема, психотипів, притаманних українській ментальності. Тому кожен зможе побачити в тексті себе, своїх рідних і знайомих.

Хто такий Антиципа­тор? Це психологічний термін, який запропонувала Ольга Репіна, психолог за фахом.
Антиципатор — це лю­дина, яка передбачає певні події, а потім добивається успіху, коли ці передбачен­ня збуваються. Го­ловний герой роману негативний. Він — хитрий, пробивний. Пси­хотип такий: людина домоглася успі­ху, піднялася на верхівку влади, але це може бути хто завгодно.

Книга вже у фондах відділу абонемента.

Роман отримав відзнаку "Вибір видавців" літературного конкурсу "Коронація слова"


Немає коментарів:

Дописати коментар