понеділок, 26 грудня 2016 р.

День чаю святкували в бібліотеці Кам'янського.

Недільні зустрічі «В колі друзів» у бібліотеці-філії 7 вже стали традиційними. Збираються на них люди різного віку, різних професій, а об’єднує їх одне – любов до книги. 


Майже всі є читачами бібліотеки, всім властиве почуття прекрасного ,всі люблять творити . В цей день бібліотекарі підготували приємні рандеву - з новими книгами, новими творчими доробками.
Цю зустріч присвятили міжнародному Дню чаю і святкуванню новорічних Святок . Цікавою була розповідь волонтера бібліотеки Васильєвої О.А. про історію виникнення і розповсюдження чаю. Всім присутнім сподобалася легенда про чай, та цікавинки з історії технології його приготування і пакування. За гарячою чашкою чаю гості ділилися власними ексклюзивними рецептами приготування чаю.


Акордом зустрічі стала виставка ляльок-мотанок «Намотаю собі долю» Дяченко Наталії Віталіївни. 


Лялькарка впевнена, що кожна , створена нею лялька , приходить у світ з певною метою - допомагати і охороняти людину, для якої призначена. «Ляльку - мотанку не купують, її усиновлюють» - стверджує майстриня. Українська народна лялька - символ жіночої мудрості, родинний оберіг. Її виготовляли із різними побажаннями, наділяли різними символічними значеннями: на щасливу долю, сприяння потаємним бажанням, гармонії людини з природою, на успіх і здоров’я, на добро і злагоду. Ляльку-мотанку передавала мати дочці, коли віддавала до іншого роду, а дочка, у свою чергу, своїй дитині. Це ніби ниточка, яка зв’язувала увесь рід.


Гарним обрамленням зустрічі стали картини на зимову тему заслуженого художника України А.М.Жежера та вишита бісером картина Дзюби Л.А. Веселого настрою надала гра дитинства «Домашнє лото» і колективна творча робота «Новорічне оповідання» на одну букву - П (Півень) .


Справжні українські пісні подарувала гостям Валентина Яланська . ЇЇ голос не потребував жодного музичного супроводу ,а пісні викликали в душах людей найглибші почуття. Ганна Купрій та Надія Горжій читали свої нові чудові вірші.


1 коментар:

  1. І знову підтверджуєте свою перемогу в номінації "Кращий масовий захід".Так душевно,людно і щедро може бути тільки у вас!

    ВідповістиВидалити