середу, 14 грудня 2016 р.

Година спілкування «Чорнобиль не має минулого часу» пройшла в бібліотеці Кам’янського.

13 грудня в Центральній міській бібліотеці ім.. Т.Г. Шевченка для учнів колегіуму №16 відбулася година спілкування  «Чорнобиль не має минулого часу».


Завідуюча абонементом Юлія Задорожня розповіла учням, що саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Цей день пам’яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, яких охопив реактор атомної станції.


День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС нерозривно пов’язаний з техногенною катастрофою 1986 року, подібної до якої за масштабами і наслідками ще не бачив світ. Катастрофа на ЧАЕС сколихнула не лише своєю величезною руйнівною силою, а й мужністю тих, хто першим зіткнувся з її страшними наслідками. Їх називають по-різному: чорнобильці, ліквідатори, вогнеборці. Всі вони є герої, які ціною власного життя врятували життя мільйонів.
У ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь більше 650000 людей з усього Радянського Союзу, з яких більше половини представляли тодішню УРСР.
Вшануємо  пам’ять померлих ліквідаторів, яких більше 160 тисяч.
Низький уклін вдовам і родинам тих, хто не дожив до цього дня. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про це й підтримувати тих, до кого у сімю прийшла чорнобильська біда.

До заходу була підготовлена книжкова виставка «Чорнобильська палітра ».


Учні задавали питання, обмінювалися думками.

Немає коментарів:

Дописати коментар