неділю, 18 грудня 2016 р.

Добірка книжок від українських письменників до дня Святого Миколая.

Зовсім скоро знову настане свято заповітних бажань і подарунків під подушкою – День святого Миколая. Святкують його і дорослі, і діти – усім приємно знайти вранці маленький, але від того не менш приємний подарунок.
Ми підготували добірку книжок від українських письменників, які так чи інакше підтримують те саме світле відчуття наближення свят і зимового теплого затишку.
"Книжка, яку треба прочитати до Дня святого Миколая" від Віталія Кириченка і Лариси Колос
Ця книга по праву є номером один серед всіх, присвячених зимовому святу Миколая. У ній описуються традиції, стародавні легенди, пісні, а також розповідається про те, хто такий Святий Миколай і чому саме він приносить подарунки.


"Марта з вулиці Святого Миколая" Дзвінки Матіяш

Святкова книга для підлітків. У ній описується історія дорослішання дівчинки, що живе на вулиці Святого Миколая і мріє стати художницею. Це книга з неповторною зимовою атмосферою і передчуттям чогось нового, книга про натхнення і творчість, музику й живопис.
Герої книги мудрі, добрі та здатні радіти життю, незважаючи ні на що. Сама книга іскриться щастям – таким простим і від цього ще більш зворушливим.


"Будинок в Бейтинг Голлов" від Василя Махна

Насправді ця книга – збірка оповідань на найрізноманітнішу тематику. Але основним тут є саме "Будинок в Бейтинг Голлоу",  що протягує нитку оповіді між Нью-Йорком і Чортковим.
За сюжетом пара закоханих приїжджає орендувати старий будинок в Бейтинг Голлов, щоб провести зиму подалі від міста, ближче до океану, тиші, самоти. Як і старий будинок, ці відносини вже розхитані і скриплять.
Мандрівники з України обживають нову країну, нове життя, але чи зможуть вони обжити самих себе? Навчитися жити в гармонії з собою на новому місці і з новою життям?


"Щоденник котячих подорожей" Лани Ра

Всі люблять свята, подорожі і котів. Дійсно – складно знайти персонажа, здатного сподобатися людям більше, ніж подобається кіт. Особливо, якщо він вміє нявчати цікаві історії.
У цій книзі кіт-мандрівник розповідає своїм читачам безліч історій про українські традиції, міста та історії.


"Де живе Святий Миколай" Лани Ра

Ще одна гарна святкова зимова казка, прочитати яку буде цікаво і дітям, і дорослим. Автор розповідає про місце, де великий Дуб і Калина ростуть посеред квіткової галявини, і квіти там небачено дивовижної краси і небачено яскравих кольорів. Ті чудові квіти - це людські мрії. Вони ростуть, цвітуть, випромінюють красу. А ще там – Святий Миколай, герой, до якого за порадою і допомогою приходять дивовижні казкові створіння.


"Подорож листа. Історія до свята Миколая" Валентини Вздульської

Це історія про найзаповітніше бажання однієї маленької дівчинки, яку вона описала в листі для Святого Миколая. Сам лист знає про те, як важлива місія, яким непростим є бажання дівчинки, і тому старанно долає всі труднощі і випробування на шляху.


"Кілька років зими" Валентина Терлецького

Роман, на написання якого пішло 19 років. Дуже добре передає зимову атмосферу – холодну і жорстку. У світі Терлецького не можна писати казки, не можна фантазувати і мріяти. Це не тільки безглуздо, але й небезпечно для життя, адже непокірних засилають в моторошне місце під назвою "Зона Мороку" і катують загадковим "Сірим екраном". Але все може змінитися, як тільки у тебе з'являться однодумці...

 

 http://ukranews.com/ua/news/459523-dobirka-zatyshnykh-zymovykh-knyzhok-vid-ukrainskykh-pysmennykiv-do-dnya-svyatogo-mykolaya

Немає коментарів:

Дописати коментар