вівторок, 10 травня 2016 р.

Впізнай країну за ​описом:бібліотечний захід до Дня Європи.

В Центральній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка пройшов бібліотечний захід до Дня Європи під назвою "Впізнай країну за описом". 


Для студентів металургійного коледжу була підготовлена вікторина , презентація та фото колаж "Впізнай країну Європи по фото".


Бібліотекарі підготували цікаві запитання:
 
·         Ця країна третьою у світі запустила у космос власний штучний супутник Землі. Вона має космодром Кру, розташований у заморській території.


   У цій країні значну роль у боротьбі за охорону навколишнього середовища відіграють громадські організації. У 1978 р. на політичній арені, вперше серед країн світу, з’явилась Партія зелених.


   Між якими країнами побудований тунель протяжністю 50,5 км, з яких 37 км пролягають під морським дном? Із інтервалом 25 хв потяги завдовжки 750 м, курсують тунелем зі швидкістю 130 км/год. Будівництво цього тунелю тривало 7 років, на ньому було зайнято 7 000 робітників.


   Паштет з гусячої печінки (фуа-гра) — національна страва народів цієї країни. Гусей для цього відгодовують кукурудзою. У кожному районі цієї країни свій рецепт приготування такого паштету.


   Ця країна на сьогодні найзнаменитіший у світі виробник морозива. Рецепти його виготовлення перейняли в Північній Європі та США.


   У 1980 р. у цій країні створено профспілку «Солідарність», яка виступила проти комуністичної влади, організувавши кілька страйків на Гданській верфі. Лідер «Солідарності» Лех Валенса у 1990 р. став президентом цієї країни. Якої?


   У столиці цієї держави розташовані штаб-квартири 270 міжнародних організацій, у тому числі й ЮНЕСКО. Протягом року тут відбувається близько 400 міжнародних конференцій і нарад. 

За правильні відповіді студенти отримували солодкі призи.


Немає коментарів:

Дописати коментар